Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 nov 2010 - Anul XV, nr. 258 (4549)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Start

Vaccinarea gratuită împotriva gripei începe în această săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania gratuită de imunizare împotriva gripei derulată prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi va debuta la Suceava în această săptămână, cu câteva zile întârziere faţă de data programată iniţial, 1 noiembrie, a informat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Adrian Popescu.

El a explicat că prima tranşă de vaccinuri, de 69.500 de doze, a sosit de la Bucureşti de-abia în cursul zilei de ieri, urmând ca de astăzi serul să fie distribuit în teritoriu. „Vaccinarea populaţiei poate să înceapă şi de mâine (n.r. marţi), dacă doctorii vin de dimineaţă să ridice serul. Totul depinde de ei”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa al DSP.

 

Vaccin comun pentru gripa sezonieră şi cea pandemică

Pentru anul acesta, Ministerul Sănătăţii a finalizat achiziţia unui număr de 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent (conţine tulpinile recomandate de OMS, şi anume H1N1, H3N2 şi B), care au costat 14.400.000 de lei şi au fost comandate la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Cantacuzino. Contravaloarea lor a fost achitată din fonduri bugetare ale Ministerului Sănătăţii, pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Astfel, vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat etc., copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar.

De precizat că medicii recomandă vaccinarea antigripală şi pentru persoanele care nu intră în categoria persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, vaccinul fiind considerat singurul mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor. Serul poate fi achiziţionat din farmacii, contra cost.

De asemenea, medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă un alt mod eficient de  prevenire a îmbolnăvirilor în acest sezon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinarea gratuită împotriva gripei începe în această săptămână.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vaccinarea gratuită împotriva gripei începe în această săptămână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei