Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 aug 2010 - Anul XV, nr. 197 (4488)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sărbătoare

Sute de oameni, prezenţi la sfinţirea Bisericii “Sf. Vasile cel Mare”, de la ieşirea din Suceava spre Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Rugăciunile a sute de credincioşi din municipiul Suceava s-au înălţat spre cer din faţa celei mai noi biserici date în folosinţă – Biserica “Sf. Vasile cel Mare”, de la ieşirea din Suceava spre Botoşani.

Slujba de sfinţire, oficiată în cartierul Dealul Mănăstirii, cunoscut şi sub numele de cartierul Tinereţii, a adunat oameni din toată Suceava, din comunele din jur, dar chiar şi din judeţul alăturat, Botoşani.

Cel care a oficiat slujba de sfinţire a noii biserici, începută în urmă cu patru ani, dar care are o istorie mai întortocheată, care a dus la reclădirea ei, în ultimii doi ani, a fost ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi de la parohiile învecinate.

De la această manifestare nu a lipsit nici primarul Sucevei, Ion Lungu, care a sprijinit realizarea lăcaşului de cult atât financiar cât şi prin facilitarea obţinerii autorizaţiilor de construcţie necesare.

 

Biserică transformată în grădiniţă de copii

Din cauza spaţiului foarte mic din faţa bisericii, construită chiar la drum, a fost necesară prezenţa forţelor de ordine, care au delimitat un perimetru de siguranţă pentru credincioşii care stăteau la rând pentru a intra în biserică, inclusiv prin Sfântul Altar, lucru permis doar la sfinţire.

De altfel, la finele slujbei de sfinţire, preotul paroh, Dumitru Hirghiligiu, a şi explicat cauzele alegerii unei locaţii mai puţin favorabile pentru o biserică.

“Lucrările de construire a acestei sfinte biserici au început în primăvara anului 2008 şi s-ar fi finalizat mai repede dacă nu am fi întâmpinat mari necazuri. 29 de procese, cinci comisii de expertiză şi devierea reţelei electrice care trecea pe deasupra clădirii, deviere fără de care nu putea fi acoperită biserica. Cinci sute de milioane de lei vechi m-a costat mutarea stâlpului de curent, care, culmea, e amplasat pe pământul meu, pe care eu plătesc impozit. Mai la vale de această sfântă biserică, în vara anului 2006, am început o altă biserică, cu acelaşi hram. Dar pentru că drumul de acces a fost blocat de unul dintre vecini prin înălţarea unui gard, lucrarea nu a mai putut fi continuată. Tocmai de aceea, cu binecuvântarea Arhiepiscopiei, nădăjduim să finalizăm şi construcţia de la vale, să realizăm o frumoasă grădiniţă de copii, cu program prelungit, într-un cartier nou al Sucevei”, le-a spus preotul oamenilor prezenţi la slujba de sfinţire.

ÎPS Pimen le-a reamintit oamenilor importanţa bisericii în viaţa lor şi a comunităţii, îndemnându-i să fie mereu aproape de biserică, iar la final, împreună cu ceilalţi preoţi, a împărţit oamenilor anafură.

Nu în ultimul rând, la sfârşitul slujbei, credincioşii au fost invitaţi să ia parte la o agapă creştină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de oameni, prezenţi la sfinţirea Bisericii “Sf. Vasile cel Mare”, de la ieşirea din Suceava spre Botoşani.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sute de oameni, prezenţi la sfinţirea Bisericii “Sf. Vasile cel Mare”, de la ieşirea din Suceava spre Botoşani3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei