Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program prelungit

Angajaţii DGFP lucrează astăzi pentru înscrierile în Registrul Operatorilor Intracomunitari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava vor lucra în cursul zilei de astăzi, între orele 9:00 şi 15:00. Anunţul a fost făcut de şeful acestei instituţii, Petrică Ropotă, care a precizat că această decizie a fost luată pentru a urgenta solicitările operatorilor intracomunitari de înscriere în Registrul operatorilor intracomunitari, care intră în vigoare la data de 1 august 2010. Ropotă a precizat că în cursul zilei de astăzi, la serviciu se vor prezenţa angajaţii de la toate Administraţiile Finanţelor Publice. El a arătat că în situaţia în care agenţii economici intenţionează să efectueze operaţiuni intracomunitare, aceştia au obligaţia să se înregistreze în Registrul Operatorilor Intracomunitari înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.

Petrică Ropotă a explicat că începând cu data de 1 august 2010, în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se înfiinţează şi se organizează Registrul operatorilor intracomunitari care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care efectuează operaţiuni intracomunitare. Astfel, la data solicitării înregistrării în scopuri de TVA, persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile trebuie să solicite organului fiscal competent şi înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare.

 

Amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei

Persoanele deja înregistrate în scopuri de TVA vor solicita înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari dacă intenţionează să efectueze una sau mai multe operaţiuni intracomunitare, înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.

„Agenţii economici trebuie să cunoască faptul că neînscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari a persoanelor care desfăşoară operaţiuni intracomunitare, chiar dacă acestea sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau art. 153.1 din Codul Fiscal, conduce la nevalabilitatea codului de TVA pentru aceste operaţiuni începând cu 1 august 2010”, a declarat Ropotă.

El a mai spus că efectuarea de operaţiuni intracomunitare de către persoanele care au obligaţia înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari fără a fi înscrise, conform legii, în acest registru, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. În vederea înscrierii în Registrul operatorilor intracomunitari, contribuabilii trebuie să completeze şi să depună, la organul fiscal, formularul 095 „Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari” şi certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competentă din România ale tuturor asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni, şi ale administratorilor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii DGFP lucrează astăzi pentru înscrierile în Registrul Operatorilor Intracomunitari.
 Vizualizări articol: 697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angajaţii DGFP lucrează astăzi pentru înscrierile în Registrul Operatorilor Intracomunitari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei