Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 iul 2010 - Anul XV, nr. 178 (4469)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gest umanitar

Ajutoare pentru sinistraţi, trimise de o familie de suceveni stabilită în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un camion al Jandarmeriei, încărcat cu ajutoare strânse de o familie de suceveni stabilită în Germania de mai mulţi ani, a ajuns în urmă cu două zile în comunele Zamostea şi Zvoriştea.

Impresionaţi de drama familiilor cărora apele umflate de ploile din ultima perioadă le-au distrus casele, soţii Maria şi Romică Bogdan, plecaţi în 1996 din localitatea Valea Moldovei şi stabiliţi în Germania, au colectat şi cumpărat, împreună cu mai mulţi cetăţeni români şi germani din oraşul Bonn, produse alimentare, articole de îmbrăcăminte, pături, jucării şi produse de igienă personală, pe care ulterior le-au trimis în judeţul Suceava.

În cursul zilei de joi, lucrători ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava au transportat bunurile cu un autocamion al unităţii, de la locul de depozitare din comuna Forăşti către comunele Zamostea şi Zvoriştea.

„Bunurile au fost distribuite de jandarmi unui număr de 20 de familii din cele două localităţi menţionate, persoane afectate de inundaţii şi care au şi o situaţie financiară precară. Ajutoarele în cauză au fost acordate după ce jandarmii au identificat nevoile persoanelor respective, atât pe timpul inundaţiilor, cât şi în timpul intervenţiei pentru refacerea gospodăriilor şi curăţarea acestora de aluviuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, căpitanul Bogdan Cornaci.

Soţii Maria şi Romică Bogdan şi-au arătat disponibilitatea în a colecta şi alte ajutoare pentru sinistraţi, însă e nevoie de o persoană, o societate, care să asigure transportul acestora din Germania în România.

 

Jandarmii donează bani din salarii, pentru un fond de întrajutorare 

În ultima perioadă, cadrele IJJ Suceava au donat sume de bani pentru un fond din care să fie ajutate mai multe familii de sinistraţi din localităţile grav afectate de inundaţii.

Un prim astfel de ajutor, de 2.500 de lei, a fost făcut, joi, în cursul distribuirii ajutoarelor trimise din Germania, beneficiarul fiind o familie din comuna Zvoriştea, a cărei poveste este una cutremurătoare.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, căpitanul Bogdan Cornaci, a mărturisit că a aflat din „Monitorul de Suceava” de drama soţilor Tatiana şi Mihai Pădurariu.

Pe 29 mai 2009, cei doi au fost victimele unui teribil accident rutier, în timp ce intenţionau să plece la muncă în Italia.

Au rămas infirmi pe viaţă şi cu toate visele unei vieţi mai bune spulberate.

Părinţii a doi băieţi în vârstă de 8, respectiv 12 ani, Tatiana şi Mihai Pădurariu au mers înainte, sprijiniţi de un cadru metalic, de cârje sau cu un scaun cu rotile.

Venitul lunar al familiei Pădurariu este de aproximativ 750 de lei, cele două pensii de handicap gradul I ale părinţilor, la care se adaugă alocaţiile copiilor.

În 2008 şi 2010, casa le-a fost afectată de inundaţii şi, ca şi când soarta nu i-a încercat destul, au aflat că trebuie să plătească şi 200 de milioane de lei vechi pentru lunile de spitalizare de care au avut nevoie după accident, pentru că şoferul vinovat nu a fost încă dat pe mâna justiţiei, deşi a trecut mai bine de un de la nefericitul eveniment.

„Cei 2.500 lei donaţi de jandarmii suceveni sunt destinaţi efectuării reparaţiilor necesare la locuinţa familiei în cauză”, a precizat ieri căpitanul Bogdan Cornaci, precizând că IJJ Suceava va acorda şi alte ajutoare financiare în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoare pentru sinistraţi, trimise de o familie de suceveni stabilită în Germania.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ajutoare pentru sinistraţi, trimise de o familie de suceveni stabilită în Germania5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei