Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2010 - Anul XV, nr. 146 (4437)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Dezinfectante gratuite de la DSP, pentru sucevenii cu subsolurile inundate de ploi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care au subsolurile inundate în urma ploilor din ultimele zile pot solicita dezinfectant de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), a informat ieri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu.

„Le putem da cloramină, le spunem exact ce cantităţi să folosească şi cum să dilueze. Sunt mulţi care ţin în beci diverse produse, murături, conserve şi trebuie să dezinfecteze. Mă refer mai mult la cei mai săraci, care n-au cu ce cumpăra, nu la firme”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa.

Zonele afectate de ploile torenţiale din ultimele zile au intrat în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică, care a luat măsuri de vaccinare a populaţiei. Ieri, angajaţii instituţiei au intervenit în municipiul Suceava şi la Frasin, acolo unde s-au semnalat mai multe locuinţe inundate. 42 de persoane, dintre care zece copii, sunt supravegheate din punct de vedere epidemiologic, până acum fiind vaccinaţi patru adulţi şi un copil. În timp ce adulţii sunt imunizaţi împotriva hepatitei, copiii sunt vaccinaţi antitetanos.

 

Calitatea apei potabile din zonele inundate, monitorizată de sanitari

Totodată, în zonele calamitate, dar în special la Gura Humorului, acolo unde s-au înregistrat cele mai mari probleme, DSP a luat şi măsuri de monitorizare a calităţii apei potabile, fiind prelevate periodic şi analizate probe de apă.

„Am mobilizat în teritoriu personal care a distribuit materiale dezinfectante, iar pentru prevenirea îmbolnăvirilor s-au desfăşurat acţiuni de supraveghere epidemiologică. Oamenii au fost informaţi în legătură cu evitarea automedicaţiei, în caz de diaree,  şi că trebuie să se prezinte la medic. De altfel, medicii de familie şi autorităţile locale au fost anunţate să ia toate măsurile care se impun”, a subliniat Adrian Popescu.

 

Un hol de la Spitalul Suceava, inundat de ploi

Potrivit datelor contabilizate de Direcţia de Sănătate Publică, la Suceava şi Frasin au fost afectate de ape 14 case, şapte anexe, tot atâtea WC-uri şi două fântâni (care au fost dezinfectate de sanitari). În municipiul Suceava, ploile au inundat subsolurile unor case de pe străzile Cernăuţi şi Aleea Dumbrăvii, precum şi subsolul unui bloc de pe str. Vasile Bumbac. În oraşul Frasin, marţi, 11 locuinţe erau afectate, în timp ce la Gura Humorului s-au înregistrat probleme în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, ca urmare a distrugerii unei conducte de aducţiune. Defecţiunea a dus la întreruperea furnizării de apă potabilă timp de 24 de ore, începând din seara zilei de luni. Potrivit informaţiilor centralizate de DSP, în prezent mai există probleme legate de presiunea apei în reţea.

Ploile din ultimele zile au afectat şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde holul de la actualul ambulatoriu de Chirurgie şi Ortopedie (unde a funcţionat fosta Urgenţă Chirurgie) a fost inundat, din cauza canalizării şi a rigolelor din zona porţii II, care nu au făcut faţă şi nu au putut prelua toată apa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dezinfectante gratuite de la DSP, pentru sucevenii cu subsolurile inundate de ploi.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Dezinfectante gratuite de la DSP, pentru sucevenii cu subsolurile inundate de ploi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei