Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iun 2010 - Anul XV, nr. 130 (4421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetări

Anchetă internă la IPJ, în cazul poliţistului care a confiscat abuziv un microbuz

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul poliţistului implicat într-un scandal care aruncă grave semne de întrebare în privinţa sa, omul legii şi soţia acestuia practic confiscând maşina unui vecin cu care se află într-un litigiu, face obiectul unei anchete în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, conducerea instituţiei anunţând că ambele părţi au fost deja audiate şi se fac cercetări pentru a se stabili cum s-au petrecut cu exactitate lucrurile.

Subcomisarul Alin Botezatu, de la Biroul de Presă al IPJ Suceava, a precizat că acest caz este în atenţia poliţiei încă de pe 21 mai, când Valeriu Ioan Nistor, cel care încearcă acum să-şi recupereze microbuzul de la familia poliţistului, a depus o petiţie la conducerea IPJ.

 

O poveste întortocheată şi o certitudine: proprietarul a rămas fără maşină

După cum am relatat pe larg în ediţia de ieri a ziarului nostru, de mai bine de două săptămâni, un microbuz VW Transporter, aparţinând familiei Nistor, este deţinut de Marian Clim, agent în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, şi de soţia sa, Gabriela Clim, cei doi refuzând să-l înapoieze, deşi nu au nici un drept asupra maşinii.  

Totul după ce autoturismul Dacia Solenza al soţilor Clim a fost avariat în urma unei tamponări produse de Valeriu Ioan Nistor, aflat la volanul maşinii VW Transporter, iar primii nu sunt mulţumiţi de valoarea despăgubirii stabilită de societatea de asigurări şi cer ca diferenţa de bani pentru reparaţia Daciei să fie achitată de cel care le-a lovit maşina.

Deşi, conform legii, problema reparaţiei este strict între societatea de asigurări, în acest caz Carpatica, şi păgubiţi, Valeriu Ioan Nistor le-a împrumutat celor doi soţi propria maşină, pentru ca aceştia să-şi rezolve o serie de probleme. Bărbatul susţine că, fiind vecin cu soţii Clim, a fost de acord să le dea maşina pentru un weekend, în condiţiile în care Dacia lor este în service.

Le-a împrumutat maşina pe 14 mai şi nu a mai văzut-o înapoi până în prezent. Poliţistul şi soţia sa refuză să restituie microbuzul până când nu îşi vor vedea Dacia reparată doar la un anumit service, unde suma calculată pentru remedierea daunelor este de nu mai puţin de 9.800 de lei. 

 

„Abuz de încredere”

„Fiind vorba de un poliţist, cercetările sunt efectuate de Biroul Control Intern al IPJ Suceava, ambele părţi fiind audiate şi urmând a se comunica un rezultat al acestei anchete”, a precizat subcomisarul Botezatu.

Pe de altă parte, Valeriu Ioan Nistor nu are de gând să se oprească aici. El este sceptic că poliţistul va fi găsit vinovat vreodată chiar de către colegii săi, condiţii în care şi-a angajat un avocat şi urmează a se adresa Parchetului, cu o plângere penală împotriva lui Marian Clim, pentru comiterea infracţiunii de abuz de încredere.

Bărbatul urmează să solicite inclusiv daune financiare pentru perioada în care maşina sa este deţinută de poliţist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă internă la IPJ, în cazul poliţistului care a confiscat abuziv un microbuz.
 Vizualizări articol: 2497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Anchetă internă la IPJ, în cazul poliţistului care a confiscat abuziv un microbuz4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DACA.... trimis de
( 5 iun 2010, 11:30:42
Am citit toate comentariile (erau cica vreo 26) si au rezultat 2 probleme:
1. Atitudinea politistului;
2. Problema asigurarilor in Romania.
La prima, cum au comentat mai multi, dom' agent face legea. Am avut si eu odata o problema cu un domn de la ei, ofiter care m-a sunat in numele unui prieten facand trafic de influienta. Nu-i dau numele aici pt. ca inca nu am discutat inca face to face cu el pana acum, dar asa fac, se dau cu tupeu la tine, daca prinde e ok si-a indeplinit misiunea , daca nu - bate in retragere si pregateste alta victima.
La a doua problema problema asigurarilor si a service-urilor e bine cunoscuta. Nimeni nu i-a nici o atitudine iar cei de la Darex sunt exagerati.
Vorba unui cititor cu 12.000 de lei iti iei masina si ceri pe reparatie aproape 10.000.
Accidente se mai intampla vrei nu vrei si va exista intotdeauna APA, AERUL SI FRAIERUL...
2.   SI DACA trimis de
( 7 iun 2010, 15:05:56
Si daca nu a fost plangaretul Nistor Valerica la volan si a luat locul fratelui sau OVIDIU, care beat mortal fiind a comis accidentul, parasind locul accidentului, lasand geamul portierei deschid si cheile in contact.
Si daca... plange pe la gazete, in loc sa se inteleaga cu cel, pagubit, Si daca.... comite falsuri si calomnii in mod gratuit...
Si daca.... este tratat la fel cum a tratat el pe clientii sai, in calitate de constructor de mansarde.... de "buna calitate"
Si daca....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei