Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Un sucevean a fost numit consilier delegat la primăria unui oraş din Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un sucevean în vârstă de 48 de ani a fost numit recent în funcţia de consilier delegat la primăria localităţii Fonte Nuova, situată la câţiva kilometri de capitala Italiei, Roma. Este vorba despre Teodor Savin, plecat în urmă cu 14 ani în Italia.

Implicarea lui Teodor Savin în viaţa politică şi administrativă a început în urmă cu aproximativ un an când, împreună cu un alt român, a candidat la alegerile locale din Fonte Nuova. La alegeri, Savin a candidat pe listele dreptei, în timp ce celălalt român a fost prezent pe listele stângii, ambii fiind însă membri ai aceluiaşi partid din România, PD-L. Nici unul dintre cei doi nu a obţinut postul de consilier pentru care au candidat, încă datorită activităţii comunităţii româneşti din Fonte Nuova, primarul acestei localităţi, Graziano di Buò, a decis să înfiinţeze un post de consilier delegat în cadrul primăriei pe care o conduce. Şi cum Teodor Savin a fost cel care la alegerile din această localitate a candidat pe listele actualului primar, dar şi pentru că a obţinut şi un număr mai mare de voturi decât celălalt român, Graziano di Buò a stabilit că el va fi viitorul ocupant al postului de consilier delegat.

 

Savin: Este victoria comunităţii de români

După numirea lui Teodor Savin în funcţia de consilier, administraţia locală din Fonte Nuova a emis un comunicat în care se precizează că „Teodor Savin va avea ca principală responsabilitate colaborarea cu autorităţile administrative comunale, pentru a ajuta la procesul de integrare a tuturor comunităţilor străine din teritoriu, ajutându-le să înfrunte toate problemele de tip social, birocratic şi administrativ, informând şi sugerând administraţiei comunale toate acţiunile necesare realizării scopurilor stabilite”.

La rândul său, Teodor Savin a precizat că numirea sa în funcţia de consilier delegat reprezintă o victorie a comunităţii de români din localitatea Fonte Nuova. „Sunt convins că desemnarea mea a fost decisă datorită implicării pe care a avut-o comunitatea românească în decursul timpului, pe plan social, cultural, spiritual şi nu în ultimul rând, politic. Primarul Graziano di Buò a hotărât să aprofundeze procesul de integrare, chiar dacă eu nu am reuşit să întrunesc voturile alegerii mele ca şi consilier”, a spus suceveanul.

Teodor Savin consideră că numirea în postul de consilier delegat în cadrul primăriei din Fonte Nuova a reprezentat o surpriză şi pentru reprezentanţii PD-L, partid din care face parte. Savin a spus că în cadrul PD-L nu s-a discutat despre numirea lui în funcţia respectivă. „Am vrut să fie ca o frumoasă surpriză pentru partidul din care fac parte. Numirea mea nu a fost în urma unui vot. Eu am fost numit ca şi consilier de către administraţia locală, nu votat de cineva. Au contat, desigur, rezultatele mele de la alegerile locale de anul trecut”, a mai spus Savin, citat de publicaţia „Gazeta Românească”.

Teodor Savin s-a născut în comuna Salcea şi locuieşte în Italia de mai bine de 14 ani. Noul consilier al primăriei din Fonte Nuova este căsătorit şi are doi copii, Ciprian şi Roberto.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a fost numit consilier delegat la primăria unui oraş din Italia.
 Vizualizări articol: 2338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un sucevean a fost numit consilier delegat la primăria unui oraş din Italia5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei