Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afinităţi de criză

Primarul din Vatra Dornei oferă spaţii cadou în zona centrală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Vatra Dornei nu pare afectată de actuala criză economică. Cel puţin aşa dă de înţeles edilul şef Ioan Moraru, care, în loc să atragă la buget sume cât mai mari, preferă să ofere cadouri apropiaţilor săi.

Ultimul episod din serialul „Cum să ne batem joc de bugetul local” s-a petrecut acum câteva săptămâni. O suprafaţă de 120 de mp din pietonalul situat în zona centrală a municipiului Vatra Dornei a fost dată aproape gratuit firmei Bianco Nero, administrată de Radu Ortoanu, acelaşi care deţine şi restaurantul Les Amis. Potrivit datelor oferite de câţiva consilieri locali, terenul de pe pietonalul central al oraşului a fost închiriat pentru „fabuloasa” sumă de 600 de lei lunar. Contractul a fost perfectat din ordinul direct al primarului Moraru, care a ignorat alte cereri privind închirierea terenului menţionat. Am încercat ieri să aflăm şi punctul de vedere al primarului Ioan Moraru vizavi de această închiriere cu cântec care, în condiţii normale, i-ar fi putut aduce în buget o sumă mai mare.

Edilul a răspuns la telefon şi ne-a reproşat că în ciuda articolelor din cotidianul Monitorul de Suceava, care semnalau râurile de noroi din oraş, apărute după ploile căzute pe 1 ianuarie 2010, turiştii s-au înghesuit să ajungă în staţiunea de interes naţional Vatra Dornei. Apoi a ascultat care este problema pentru care l-am sunat şi a închis telefonul pe motiv că a apărut o urgenţă, nu înainte de a promite că revine în două minute. Până aseară, la ora închiderii ediţiei, nu am mai primit nici un semn din partea lui Ioan Moraru.

 

Antecedentele SC Bianco Nero SRL

Primarul Ioan Moraru nu este la prima tentativă de a face cadou cei 120 de mp din pietonalul situat pe strada Luceafărului din Vatra Dornei. În februarie 2009, actualul edil a iniţiat o Hotărâre de Consiliu Local prin care dorea să concesioneze terenul fără licitaţie publică. Fireşte, beneficiar urma să fie aceeaşi firmă, SC Bianco Nero SRL Vatra Dornei. În cele din urmă, Moraru a renunţat la planul său şi a retras proiectul fără nici o explicaţie.

Durata concesionării trebuia să se întindă pe cinci ani, cu posibilitatea de prelungire, iar pe teren urma să fie construită o terasă, în extinderea restaurantului Les Amis.

Ce a uitat şi atunci şi acum primarul Ioan Moraru este că SC Bianco Nero SRL a prejudiciat bugetul local cu o sumă frumuşică. Firma a câştigat în 2008 licitaţia organizată de Primăria Vatra Dornei pentru închirierea unei suprafeţe de 120 mp de pe strada Luceafărului, urmând să achite câte 4.200 de lei pentru fiecare din cele trei luni de vară. SC Bianco Nero SRL nu şi-a mai respectat angajamentul şi nu a mai amenajat terasa, dar nici nu a plătit banii către Primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vatra Dornei oferă spaţii cadou în zona centrală.
 Vizualizări articol: 2355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Primarul din Vatra Dornei oferă spaţii cadou în zona centrală5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legile sunt pt cei saraci! trimis de
(20 mai 2010, 20:55:44
Exista aprobarea consiliului local pentru inchiriere?De cand aproba primarul singur inchirieri?Asta e abuz in serviciu!!!
2.   Primarul face ce vrea! trimis de
(22 mai 2010, 08:56:51
Primarul din Vatra Dornei face ce vrea el, nu ce prevede legea! Si asta pentru ca este prietenul presedintei de judecatorie! Daca alegatorii nu stiu ce voteaza? E simplu: a falimentat miniera unde a fost director, va falimenta si primaria! E important sa-i iasa lui socotelile, in rest nu mai conteaza nimeni si nimic!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei