Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Grupe aglomerate, pentru a face loc copiilor în grădiniţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza locurilor în grădiniţe revine din nou la Suceava, acum când înscrierile sunt în toi. Şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, a declarat ieri că „situaţia locurilor în grădiniţe este aceeaşi ca în fiecare an, şi anume, nu sunt locuri suficiente pentru toţi copiii”.

Cu toate acestea, Carcalete susţine că situaţia va fi rezolvată în aşa fel încât toţi copiii de vârstă preşcolară să aibă loc la grădiniţă. „Nici un copil nu va rămâne pe dinafară, vom face grupele mai numeroase, astfel încât să fie locuri pentru toţi”, a mai precizat Carcalete.

Peste 26 de mii de copii din judeţ sunt de vârstă preşcolară, iar lor le sunt puse la dispoziţie 13.600 de locuri în grădiniţe, ceea ce înseamnă aproximativ 460 de grupe. Astfel, potrivit acestor date, cuprinderea copiilor de vârstă preşcolară în grădiniţele din judeţ este de peste 95%.

Grădiniţele cu program prelungit sunt cele mai solicitate şi căutate unităţi de învăţământ preşcolar.

Grădiniţa „Prichindel” din cartierul Burdujeni este cea mai mare unitate de învăţământ preşcolar cu program prelungit din judeţ. Peste 300 de copii sunt înscrişi în acest an la grădiniţa menţionată, iar pentru anul viitor, directoarea unităţii, Anişoara Tîrnovanu, a declarat că locurile pentru grupa mică sunt deja ocupate.

„S-au ocupat chiar din prima zi de înscriere, avem deja trei grupe formate, cu 114 copii, însă până la sfârşitul lunii, când se încheie perioada de înscriere, numărul copiilor va fi mai mare”, a spus directoarea Tîrnovanu. Pentru a face loc cât mai multor copii în grupa mică, directoarea Grădiniţei „Prichindel” a spus că se vor realiza clase cu câte 30-32 de preşcolari, peste numărul maxim admis.

„Trebuie să rezolvăm situaţia cererilor pe care le avem. După renovarea spaţiului şi mansardarea unităţii am mai câştigat aproximativ 100 de locuri de înscriere, un lucru deosebit de important, întrucât nu mai avem grupe cu câte 40 de copii, ca înainte de renovare”, a mai precizat Anişoara Tîrnovanu.

Deşi, în mediul urban, în judeţ putem vorbi de o criză a locurilor în grădiniţe, în unele localităţi rurale numărul mic al populaţiei de vârstă preşcolară duce la desfiinţarea de grădiniţe. Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, din anul şcolar viitor sunt propuse pentru desfiinţare 12 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţ. „Deocamdată sunt doar propuneri. Dacă nu vor fi suficienţi copii înscrişi vom desfiinţa unităţile”, a spus Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grupe aglomerate, pentru a face loc copiilor în grădiniţe.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Grupe aglomerate, pentru a face loc copiilor în grădiniţe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei