Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2010 - Anul XV, nr. 109 (4400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat

Alegerile pentru noua conducere a SSB, numeroase abateri de la statut

Subsemnatul Ion Cozmei, doctor în filologie, membru al Uniunii Scriitorilor din România, doresc să comunic următoarele:

 

În ziua de 8 mai 2010, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, a avut loc Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a Societăţii Scriitorilor Bucovineni (SSB). Dacă prima parte a Adunării s-a desfăşurat firesc, în mod statutar, cea de-a doua parte, cea de alegeri pentru noua conducere a SSB a abundat de numeroase abateri de la statut, producând rumoare în rândul alegătorilor.

Deşi în ultimele şedinţe ale vechiului Comitet de conducere al SSB a circulat propunerea ca preşedintele Societăţii să fie ales nominal, în plenul Adunării, la insistenţa fostului preşedinte, scriitorul Ion Beldeanu, s-a hotărât, în final, ca întregul Comitet de conducere să fie ales în bloc, preşedintele urmând să fie desemnat de noul Comitet.

Înainte dea se trece la vot, se petrece primul abuz, nestatutar, al Adunării Generale. Sub larga complicitate a preşedintelui Ion Beldeanu, prof. univ. dr. Elena Brânduşa Steiciuc dă citire unei scrisori deschise a prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, fost vicepreşedinte al Societăţii, care îndeamnă, ostentativ, pe participanţii la Adunare să-l voteze pentru funcţia de preşedinte al SSB pe prozatorul Constantin Arcu, ca singura variantă posibilă pentru acest post, omul providenţial al momentului prin care trece SSB. Pe parcursul unei întregi pagini, prozatorul Constantin Arcu beneficiază de un panegiric rar întâlnit în zilele noastre.

După exercitarea votului în bloc pentru cei nouă membri ai noului Comitet de conducere, în urma numărării voturilor, se constată că pe locul nouă se plasează două persoane, cu acelaşi număr de voturi. Acum se petrece şi a doua abatere de la statut, îndelung contestată de unii alegători din sală. În loc să se procedeze la un vot de baraj, se hotărăşte, în culise, să crească numărul de membri în Comitetul de conducere, de la 9 la 11.

Astfel ales, noul Comitet de conducere se retrage pentru prima sa şedinţă ad-hoc, unde urma să fie stabilită noua structură de conducere a SSB: un preşedinte, trei vicepreşedinţi, un secretar şi patru membri. Şi la această şedinţă ad-hoc se petrec două abateri de la statut. Deţinătorul celor mai multe voturi din plenul Adunării, poeta Carmen Veronica Steiciuc, renunţă la preşedinţie în favoarea prozatorului Constantin Arcu. După exprimarea voturilor membrilor noului Comitet, de la care au lipsit Mircea A. Diaconu şi Elena Brânduşa Steiciuc, Constantin Arcu este ales noul preşedinte. Deşi în penultima şedinţă a vechiului Comitet de conducere se stipulase, conform unui proces-verbal, ca membrii marcanţi ai noii conduceri (preşedintele, vicepreşedinţii şi secretarul) să fie obligatoriu membrii ai Uniunii Scriitorilor din România, printre cei aleşi s-au regăsit, în urma unui alt joc de culise, şi doi nemembri ai USR: Liviu Dorin Clement - vicepreşedinte şi Ovidiu Vintilă - secretar.

În aceste condiţii, după anunţarea oficială în faţa presei a noii structuri de conducere a SSB, subsemnatul, ales în plen printre cei 11, mi-am dat demisia verbal din Comitetul de conducere, demisie pe care o reconfirm prin scris.

 

Ion COZMEI, membru al Uniunii Scriitorilor din România

10 mai 2010

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegerile pentru noua conducere a SSB, numeroase abateri de la statut.
 Vizualizări articol: 1138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Alegerile pentru noua conducere a SSB, numeroase abateri de la statut3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei