Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 apr 2010 - Anul XV, nr. 87 (4378)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copil problemă

La 14 ani, cercetat pentru tentativă de omor calificat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii au reuşit să lămurească împrejurările în care bătrânul în vârstă de 69 de ani, din localitatea Frumoasa, comuna Moara, despre care scriam în ediţia de ieri, a ajuns, marţi seară, în stare foarte gravă la spital, şansele de supravieţuire fiind extrem de mici.

 Concluzia oamenilor legii este aceea că sexagenarul a fost victima unei tentative de omor, al cărei autor este, se pare, un minor de numai 14 ani.

Mircea Bolohan a plecat luni dimineaţă, cu faetonul, spre oraşul Gura Humorului, acolo unde obişnuia să vândă la piaţă baloţi din paie.

După ce a golit căruţa, a doua zi după-amiază, bătrânul s-a pornit spre casă, ajungând la domiciliu în jurul orei 19:30.

Soţia sexagenarului a povestit că acesta a băgat singur atelajul hipo în curte, după care i-a dat de înţeles prin semne cu braţele că îl doare capul.

Mircea Bolohan nu putea vorbi şi acuza dureri foarte mari de cap. Avea asupra lui banii din vânzarea baloţilor, circa 1200 de lei, iar soţia nu a observat lipsa vreunui bun pe care bătrânul îl avea asupra sa la plecare.

Anunţată telefonic, fiica bătrânului a sunat la Salvare, solicitând trimiterea unei ambulanţe la domiciliul părinţilor ei.

Ambulanţierii sosiţi la Frumoasa au observat că Mircea Bolohan nu prezintă urme vizibile de leziuni pe corp şi l-au transportat la „Urgenţele” Spitalul Judeţean Suceava.

Bătrânul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral grav şi hematon intracerebral, iar la scurt timp a intrat în comă de grad IV, fiind supus de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

Mircea Bolohan a fost internat la „Reanimare”, însă medicii îi dau şanse minime de supravieţuire.

 

Minorul are deficienţă mintală gradul I

Poliţia a intrat pe fir în acest caz, la scurt timp după ce rudele bătrânului au anunţat Serviciul Judeţean de Ambulanţă, despre starea critică în care se află acesta.

Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii, împreună cu lucrători ai Biroului Poliţiei Rurale Suceava, s-au deplasat la Frumoasa şi au încercat să refacă traseul bătrânului înainte de a ajunge acasă, existând bănuiala că Mircea Bolohan a fost victima unei agresiuni.

Suspiciunile familiei şi, implicit, ale oamenilor legii, s-au confirmat, anchetatorii aflând că, la câteva sute de metri de casă, sexagenarul a fost implicat într-un conflict spontan.

Calul din căruţa în care se aflau doi tineri din sat mânca dintr-un sac cu paie aflat în faetonul bătrânului, iar acesta din urmă ar fi lovit cabalina cu biciul.

Din acest motiv, unul dintre cei doi tineri, Sergiu P., în vârstă de 14 ani, din comuna Şcheia, a sărit şi l-a lovit pe bătrân cu un par în cap.

Adolescentul violent  are deficienţă mintală gradul I şi, deşi figurează cu domiciliul în Sf. Ilie, vine periodic la Frumoasa, unde tatăl său are o stână.

 În urmă cu câteva luni, adolescentul a fost bătut de un consătean şi a ajuns la spital.

Agresorul susţinea la acea vreme că  minorul a fost cel care l-a lovit cu câteva zile înainte, lăsând să se înţeleagă că din acest motiv i-a aplicat o corecţie.

Sergiu P. va fi expertizat psihiatric în perioada care urmează.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 14 ani, cercetat pentru tentativă de omor calificat.
 Vizualizări articol: 1987 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La 14 ani, cercetat pentru tentativă de omor calificat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei