Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lucrări silvice

Pădurile Sucevei, regenerate anul acesta cu peste 6,5 milioane de puieţi de arbori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Milioane de puieţi de arbori vor fi plantaţi în primăvara acestui an pe terenurile administrate de Direcţia Silvică Suceava, pentru a creşte suprafaţa terenurilor împădurite, a regenera pădurile afectate de exploatări forestiere, dar şi pentru a stabiliza terenurile degradate.

În ciuda vremii potrivnice, care a făcut ca anul acesta Luna Pădurii să debuteze fără împăduriri, cum se întâmpla de obicei, silvicultorii suceveni au făcut toate pregătirile necesare pentru a se apuca de treabă, imediat ce temperaturile exterioare vor permite scoaterea puieţilor de arbori din pepiniere şi plantarea lor în zonele care trebuie împădurite.

“În alţi ani, în această perioadă eram în plină campanie de împădurire în zona de şes. Anul acesta, e posibil să fim în plină campanie de împădurire şi în luna mai, în special în zonele de munte”, a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu.

Din cele 1.700 de hectare de teren care urmează să fie împădurite anul acesta, cea mai mare suprafaţă, de 1.400 de hectare, o reprezintă terenurile aflate în administrarea Direcţiei Silvice Suceava, în vreme ce aproximativ 300 de hectare de teren sunt suprafeţe de teren privat, încredinţat în administrare silvicultorilor, prin contractele încheiate cu primării, obşti săteşti, persoane fizice şi juridice.

Pentru împădurirea celor 1700 de hectare de teren sunt necesare peste 6,5 milioane de puieţi de arbori, produşi în totalitate în pepinierele Direcţiei Silvice Suceava, după cum a precizat şeful Compartimentului de Regenerare a Pădurilor, Dorin Strugariu.

Valoarea lucrărilor de împădurire care urmează să fie făcute pe fondurile de stat administrate de Direcţia Silvică Suceava este de 8,6 milioane de lei, incluzând şi lucrările de întreţinere programate pe parcursul întregului an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pădurile Sucevei, regenerate anul acesta cu peste 6,5 milioane de puieţi de arbori.
 Vizualizări articol: 1027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pădurile Sucevei, regenerate anul acesta cu peste 6,5 milioane de puieţi de arbori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Voluntar trimis de
(19 mar 2010, 12:01:33
Vreau sa ajut la impadurit fara nici o obligatie si cred ca sunt multi alti voluntari,cum o pot face ?cu cine sa iau legatura? siin ce perioada se incepe?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei