Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Veşti bune

Numărul disponibilizărilor din judeţ, în scădere în luna martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Disponibilizările masive înregistrate în ultimele luni în judeţul Suceava, care au dus la creşterea îngrijorătoare a ratei şomajului, la un procent de peste 8%, par să intre într-un ritm descendent, pentru luna martie agenţii economici anunţând un număr mai mic de contracte de muncă încheiate.

Deocamdată, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava au fost anunţate, pentru luna martie, doar două disponibilizări colective masive. Este vorba de CFR Marfă, care a dat afară 111 angajaţi de la 1 martie, şi Direcţia de Protecţie a Copilului şi Asistenţă Socială, care începe, de pe 15 martie, un proces de restructurare ce vizează concedierea a 133 de angajaţi.

În rest, la AJOFM Suceava nu au mai fost anunţate alte disponibilizări importante, semnificative mai fiind concedierile din trei domenii de activitate. Este vorba de 28 de angajaţi din domeniul activităţilor profesionale, 16 angajaţi în sectorul fabricării băuturilor şi 15 din sectorul construcţii.    

„Din fericire, avem mai puţine concedieri. Pe de o parte ne aşteptam la o scădere după lunile de iarnă, când firmele de construcţii au renunţat la mulţi angajaţi, însă pe de altă parte previziunile sumbre anunţau şi alte concedieri masive în alte domenii de activitate”, a declarat Aurelia Focşa, directorul AJOFM Suceava.  

Pe parcursul lunii trecute, 407 angajaţi şi-au pierdut locul de muncă din cauza disponibilizărilor colective, în timp ce alţi 1.080 au ajuns în şomaj după concedieri individuale           

Conform celor mai recente statistici, la sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, rata şomajului la nivel judeţean a fost de 8,36%, cu 0,26% peste rata medie a şomajului pe ţară. Numărul total de şomeri înregistraţi la acea vreme în judeţul Suceava era de 20.109 persoane, bărbaţii reprezentând 60% din numărul total de persoane rămase fără un loc de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul disponibilizărilor din judeţ, în scădere în luna martie.
 Vizualizări articol: 1251 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Numărul disponibilizărilor din judeţ, în scădere în luna martie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei