Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 feb 2010 - Anul XV, nr. 32 (4323)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Săptămâna viitoare se va susţine prima probă a bacalaureatului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din clasele a XII-a vor susţine săptămâna viitoare prima probă din cadrul examenului de bacalaureat din acest an. Proba de competenţe lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc în perioada 15-17 februarie, iar evaluarea candidaţilor va fi realizată de către profesorii din şcoală.
6.700 de liceeni în ultimul an s-au înscris la bacalaureat şi vor susţine săptămâna viitoare prima probă a examenului. Deşi în urma testării candidaţii nu vor primi note ci calificative, prezenţa candidaţilor la examen este obligatorie, întrucât numai aşa aceştia vor putea participa la următoarele probe ale bacalaureatului.
După susţinerea probei, candidaţii vor primi un certificat ce va arăta competenţa de comunicare orală în limba română, calitatea gramaticală, calitatea stilistică, nivelul conţinutului, precum şi comportamentul verbal şi non-verbal al elevului în actul de comunicare.
Este pentru prima dată când examenul de bacalaureat începe atât de devreme, iar metoda de evaluare a candidaţilor este, de asemenea, una nouă.
Profesorii din comisiile de evaluare au fost instruiţi cu privire la noua metodologie, iar aceştia vor mai participa la o ultimă şedinţă de instruire în ziua dinaintea probei.
Următoarea probă din cadrul examenului de bacalaureat va avea loc în luna aprilie. În perioada 19-29 aprilie candidaţii vor susţine proba de competenţe digitale, iar între 31 mai - 4 iunie, cea de competenţe lingvistice într-o limbă modernă. Nici la aceste ultime două probe orale candidaţii nu vor primi note, ci doar calificative, însă prezenţa le garantează participarea la probele scrise ale bacalaureatului.
În ceea ce-i priveşte pe absolvenţii de liceu din promoţiile anterioare care nu au luat sau nu au participat la bacalaureat, aceştia vor susţine examenul în cadrul unei sesiuni speciale, care va începe la finele lunii mai.
Probele scrise ale bacalaureatului vor începe pe 28 iunie, cu examenul la Limba şi literatura română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna viitoare se va susţine prima probă a bacalaureatului.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna viitoare se va susţine prima probă a bacalaureatului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei