Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 ian 2010 - Anul XV, nr. 14 (4305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Protecţia Animalelor

Câinii care l-ar fi atacat şi omorât pe bătrânul din Liteni, daţi spre adopţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei şase câini metişi de pitbull despre care se presupune că au atacat şi omorât, la începutul acestui an, un bătrân în vârstă de 71 de ani, vor fi daţi spre adopţie, ne-a declarat, ieri, Doiniţa Cocriş, şefa asociaţiei de protecţia a animalelor „Pro Anima” Suceava, caz în care patrupedele ar putea scăpa de o eventuală eutanasiere.
Cu acordul actualului proprietar, Onorel Apetrechioaie, trei dintre câinii în cauză, femelele, au fost luate de „Pro Anima”, ajungând la cabinetul doctorului veterinar Ionică Rusu, care s-a ocupat cu sterilizarea lor, vaccinarea, montarea de cipuri şi întocmirea carnetelor de sănătate.
„În perioada următoare vor fi aduşi şi ceilalţi trei căţei. Sperăm să-i putem da în adopţie. Deocamdată se presupune că aceşti câini l-ar fi atacat pe acel bătrân, trebuie să fie şi dovedită această afirmaţie. Eu am intrat la ei, i-am mângâiat, nu mi se par deloc agresivi”, a declarat Cocriş.
De aceeaşi părere este şi doctorul veterinar Ionică Rusu: „Sâmbătă au fost aduse cele trei femele la mine, la cabinet. Au fost chiar cuminţi şi, într-adevăr, nu mi s-au părut agresive. Nu ştiu, însă, cum se comportă pe teritoriul lor...”.

 

Au apărut primele cereri de adopţie

Şefa „Pro Anima” Suceava a explicat, ieri, că problema câinilor agresivi e veche şi e luată în seamă de autorităţi doar atunci când se întâmplă ceva grav.
„Deseori văd prin oraş astfel de câini agresivi, fără botniţă, care oricând ar putea să facă o victimă. Ia cineva vreo măsură? Trebuie să se facă o evidenţă clară a acestor câini. Vinovaţi sunt în majoritatea cazurilor de agresivitate stăpânii acestor animale şi nu câinii”, a adăugat Doiniţa Cocriş.
În privinţa metişilor de pitbull, preşedinta de la „Pro Anima” a declarat că are deja cereri de adopţie pentru doi dintre ei.

 

Riscă între 2 şi 7 ani de închisoare

Surse din rândul anchetatorilor au anunţat că, în aceste zile, dosarul morţii bătrânului sfâşiat de câini va ajunge în instanţă, odată cu el şi proprietarul iazului şi, implicit, al câinilor care îi păzeau proprietatea, Onorel Apetrechioaie.
Acesta este cercetat penal pentru că nu a luat măsuri de prevenire a atacului câinilor săi, infracţiune pedepsită de către Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.
Pe 3 ianuarie a.c., Gheorghe Roman, în vârstă de 71 de ani, a fost găsit mort în apropierea iazului, plin de muşcături de animale.
Poliţiştii au stabilit că muşcăturile au fost provocate de câinii de la iazul lui Apetrechioaie, iaz care nu era împrejmuit.
Pe lângă moartea bătrânului de 71 de ani, sfâşiat de metişii de pitbull, Apetrechioaie va trebui să răspundă şi pentru atacul câinilor săi asupra unei avocate care a avut nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale.
Dacă va fi găsit vinovat, proprietarul iazului de la Rotunda riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

 

Cazul Bosquito – primul câine judecat în România

În 2006, un cetăţean japonez a murit, după ce, au susţinut oamenii legii, a fost muşcat mortal de un maidanez, în Piaţa Victoriei din Bucureşti.
Maindanezul cu pricina a fost identificat şi a primit chiar şi un nume, Bosquito.
În scurt timp a ajuns o adevărată vedetă, fiind primul câine judecat în România.
Deşi risca să fie eutanasiat, asociaţiile de protecţie a animalelor, împreună cu mai mulţi avocaţi, au plecat pentru cauza patrupedului, care a scăpat de injecţia letală.
Bosquito a ajuns apoi la Suceava, unde a stat mai bine de un an, fiind ţinut de preşedinta Asociaţiei Brunopet, Eugenia Ieş.
Acum, maidanezul nu duce deloc o viaţă de câine, fiind adoptat de o familie din Germania şi lăfăindu-se în ditamai vila, cu curte şi mâncare la discreţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii care l-ar fi atacat şi omorât pe bătrânul din Liteni, daţi spre adopţie.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Câinii care l-ar fi atacat şi omorât pe bătrânul din Liteni, daţi spre adopţie3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei