Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2009 - Anul XIV, nr. 305 (4291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotărâri

Comisia judeţeană de fond funciar a validat dreptul de proprietate pentru 759 de suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea hotărârilor luate în acest an de Comisia judeţeană de fond funciar au fost pentru invalidarea dreptului de proprietate asupra unor terenuri agricole sau forestiere. Aşa reiese dintr-o situaţie existentă la nivelul Prefecturii. Raportul instituţiei conduse de Sorin Arcadie Popescu arată că în 2009, din cele 949 de hotărâri adoptate de Comisia judeţeană de fond funciar, pentru 524 s-a dat verdictul de invalidare, din cauză că dosarele depuse de solicitanţi au fost incomplete.
În cele zece şedinţe ale Comisiei judeţene de fond funciar a fost validată, în vederea punerii în posesie, o suprafaţă de 7.584 de hectare, din care 6.774 de hectare, teren cu vegetaţie forestieră, şi 810 hectare, teren agricol. Au primit suprafeţe de teren 759 de persoane fizice, 17 unităţi de cult, două obşti şi patru primării. Au fost şi cazuri de hotărâri ale comisiei, 13 la număr, în care s-a validat doar dreptul de proprietate, urmând ca ulterior să se stabilească şi amplasamentele pentru suprafaţa de 652 de hectare de teren aflată în discuţie.

 

94 de suceveni vor primi despăgubiri

Comisia judeţeană de fond funciar a aprobat şi 23 de hotărâri privind acordarea de despăgubiri. Hotărârile vizează un număr de 94 de suceveni care nu şi-au putut primi terenurile pe vechile amplasamente şi au refuzat restituirea pe alte amplasamente. Dosarele acestora au fost trimise Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care va stabili cuantumul despăgubirilor.
„Activitatea Comisiei Judeţene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor din Suceava, în anul 2009, a fost laborioasă şi a presupus analizarea amănunţită a unui număr mare de dosare. Principalele probleme întâmpinate în activitatea Comisiei şi a Secretariatului tehnic au vizat, cu precădere, lipsa documentelor de proprietate anterioare preluării la stat a terenurilor agricole sau forestiere, lipsa identificării acestor terenuri pe vechile amplasamente sau o identificare neconformă cu realitatea din teren, ocuparea vechilor amplasamente ale fostelor proprietăţi în baza legilor anterioare ale fondului funciar. Vreau să asigur cetăţenii judeţului Suceava că problematica restituirii fostelor proprietăţi reprezintă o prioritate a activităţii mele ca prefect şi este tratată cu maximă seriozitate de către toţi cei implicaţi în acest proces complex”, a declarat prefectul Sorin Arcadie Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia judeţeană de fond funciar a validat dreptul de proprietate pentru 759 de suceveni.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia judeţeană de fond funciar a validat dreptul de proprietate pentru 759 de suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei