Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2009 - Anul XIV, nr. 298 (4284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Paradă militară la comemorarea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aniversarea a 20 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 va fi celebrată de autorităţile judeţului Suceava printr-o paradă militară şi o slujbă de pomenire a eroilor revoluţiei, fără discursuri. Ceremonia va avea loc în centrul municipiului Suceava, în faţa bisericii Sfânta Înviere, la Troiţa Eroilor Revoluţiei.
Judeţul Suceava are zece eroi martiri care şi-au pierdut viaţa la sângeroasele evenimente din decembrie 1989. Aceştia sunt operatorul chimist Vasile Balmuş, născut în comuna Arbore în data de 7 decembrie 1964, împuşcat în cap în data de 17 decembrie 1989, în faţa Catedralei din Timişoara şi ars la crematoriul Cenuşa, Constantin Bordeianu, strungar la Uzinele 23 August Bucureşti, născut la 11 iunie 1966 la Drăguşeni, împuşcat cu două gloanţe în cap la Bucureşti, lângă Piaţa Unirii, în data de 24 decembrie, sublocotenentul Ioan Bute, de la Miliţia Arad, născut în data de 30 ianuarie 1966 la Fălticeni, împuşcat în zona gâtului, în data de 24 decembrie, lângă Fabrica de Bere din Arad, Curic Veronica, din Suceava, născută la 6 decembrie 1957, împuşcată în 19 decembrie în Piaţa 1 Mai din Timişoara, Ioan Doru Husman, muncitor în construcţii, născut la 24 iunie 1970 în Adîncata, împuşcat în cap în seara de 22 decembrie în Bucureşti, la Televiziune, Ioan Mariuţac, muncitor la Combinatul Agroindustrial Timişoara, născut în 1963 la Milişăuţi, torturat şi împuşcat în cap în faţa Catedralei din Timişoara, în 18 decembrie.

 

Doi miliţieni identificaţi a-l fi împuşcat în cap pe Ioan Mariuţac, din Milişăuţi, au fost achitaţi în 1991

Cadavrul lui Ioan Mariuţac a fost găsit, după trei săptămâni, la groapa comună din Cimitirul Săracilor. Potrivit Portalului Revoluţiei.ro Totul pentru adevăr, vinovaţi au fost identificaţi a fi doi subofiţeri de miliţie, achitaţi în 1991. Tot la Revoluţie au mai murit Constantin Puiu Mihailovici, născut la 29 aprilie 1966 la Cornu Luncii, subofiţer chimist la UM 01026 Bucureşti, împuşcat în cap cu trei gloanţe la Bucureşti, în dimineaţa zilei de 22 decembrie, în sediul fostului CC, unde se afla în misiune; Ionel Neculeasa, născut la 19 ianuarie 1968 în Vadul Moldovei, mecanic la Filatura Jilava, împuşcat în gât în data de 24 decembrie, la Bucureşti, în Piaţa Universităţii; Cristian Seredenciuc, născut în 21 ianuarie 1969 la Suceava, elev în anul trei la Şcoala de Ofiţeri "Nicolae Bălcescu" Sibiu, împuşcat în inimă în 22 decembrie, în curtea şcolii şi Sorin Ungurean, născut în data de 9 noiembrie 1969 la Frătăuţii Noi, soldat în termen la UM 01026 Bucureşti, împuşcat în cap în data de 24 decembrie, lângă agenţia LOTO din faţa Ministerului Apărării Naţionale.
În judeţul Suceava există şi o asociaţie a Revoluţiei din decembrie 1989, al cărei preşedinte este profesorul Octavian Nestor. Asociaţia Revoluţiei din decembrie 1989 are aproximativ 40 de membri, faţă de aproximativ o sută, câţi a avut iniţial. Membrii asociaţiei sunt atât oameni care au luptat în diverse oraşe „fierbinţi” din ţară şi au venit prin transfer la Suceava, fie persoane care în 22 decembrie 1989 au fost în primele rânduri la transferul de putere în judeţul nostru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paradă militară la comemorarea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Paradă militară la comemorarea eroilor Revoluţiei din decembrie 19895.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei