Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 dec 2009 - Anul XIV, nr. 298 (4284)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mutilată pe viaţă

Femeia atacată cu acid în centrul Rădăuţiului riscă să-şi piardă vederea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elena Bilibou (36 de ani), femeia atacată cu acid joi după-amiază, în zona centrală a municipiului Rădăuţi, de o persoană neidentificată încă, este în stare gravă, au mărturisit, ieri, surse medicale, victima riscând să-şi piardă vederea.
De altfel, şansele ca Elena Bilibou să nu rămână oarbă, au declarat aceleaşi surse, sunt foarte mici.
Individul care a mutilat-o se află în continuare în libertate, nefiind încă identificat de poliţie.
În urmă cu aproape patru luni, Elena Bilibou a fost victima unui alt atac în stil mafiot. Maşina i-a fost incendiată în miez de noapte. Cauza este şi prezent înregistrată la poliţie cu autori necunoscuţi.

 

„Au vrut s-o omoare pe stradă”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Tiberiu Brădăţan, pacienta a fost transferată din secţia de Oftalmologie, în care a fost internată iniţial, în secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, iar ieri după-amiază a fost supusă unor intervenţii chirurgicale.
„Sunt primele intervenţii pentru stabilizarea leziunilor tegumentare... să poată să respire, să mişte capul, să se alimenteze”, a declarat doctorul Brădăţan.
În perioada următoare, chirurgii plasticieni vor încerca să „repare” pe cât posibil leziunile suferite de Elena Bilibou, în urma arsurilor chimice pe faţă, gât, mâini şi partea superioară a toracelui.
Misiunea medicilor care o au în grijă nu este una deloc uşoară, aceştia trebuind să-i reconstruiască faţa, pe cât posibil, prin transplanturi de piele.
„Am o singură fată şi uite ce i-au făcut. Au vrut s-o omoare pe stradă. Ăştia nu-s oameni, ci criminali”, era în stare de şoc, ieri, pe holurile Spitalului Judeţean, mama Elenei Bilibou.

 

Susţine că l-a recunoscut pe atacator

Mutilată de arsurile care i-au acoperit aproximativ 15% din suprafaţa corpului, Elena Bilibou a găsit, totuşi, puterea, de pe pat de spital, să stea de vorbă cu reprezentanţii mass-media.
„Eram pe stradă, ziua în amiaza mare. Am reuşit să-l văd...”, a mărturisit femeia.
Elena Bilibou susţine că cel care i-a aruncat cu acid în faţă ar fi un bărbat din localitate cu care se judecă de mai mulţi ani, într-un litigiu cu un apartament.
„Tot el mi-a dat foc şi la maşină. Şi-a adjudecat apartamentul în mod ilegal, a făcut aranjamente şi l-a înstrăinat în mod abuziv, la un prieten, şoferul lui de tir. În luna ianuarie, anul trecut, a venit şi m-a scos din casă. Soţul meu nu era acasă şi el a venit şi m-a scos cu fetiţa în stradă, m-a bătut. Mi-a scos hainele în stradă.
Am deschis iar proces şi acum, la sfârşitul lui iulie, am câştigat desfiinţarea titlului executoriu, deci nu mai era valabilă hotărârea pentru care m-a dat el afară din casă şi a venit imediat şi mi-a dat foc la maşină. Acum, pe 10 decembrie, am câştigat. Urma să mă întorc în casă şi uitaţi ce-a făcut, mi-a aruncat cu acid în faţă”, a declarat Elena Bilibou.
Bărbatul despre care spune că ar fi atacat-o, însă, are un alibi puternic, confirmat şi de alţi martori, iar anchetatorii exclud varianta ca acesta să fi fost individul care ar fi aruncat cu acid.
Totuşi, oamenii legii iau în calcul ipoteza ca bărbatul cu pricina să fie în spatele atacului în stil mafiot.

 

Cine a putut pune la cale un plan atât de diabolic?

Judiciariştii poliţiei Rădăuţi încearcă, cu sprijinul criminaliştilor de la Suceava, să întocmească portretul robot al atacatorului, pe baza declaraţiilor unor martori care ar fi asistat la întreaga scenă, petrecută, joi, în jurul 16:30, pe strada Ştefan cel Mare din Rădăuţi.
Din spusele acestora, agresorul ar fi un tânăr de aproximativ 20 de ani.
La faţa locului nu s-a găsit nici recipientul în care se afla acidul care a fost aruncat spre Elena Bilibou.
Anchetatorii exclud varianta unui atac la întâmplare şi sunt convinşi că Elena Bilibou a fost ţinta clară a acestui scenariu mafiot.
Ceea nu au reuşit încă judiciariştii să afle este motivul pentru care cineva a pus la cale un plan atât de diabolic pentru a se răzbuna pe Elena Bilibou.

 

Scandal amoros sau datorii mai vechi ale soţului interlop?

Anchetatorii atacului comis asupra Elenei Bilibou nu exclud ca femeia să plătească datoriile soţului ei, Ovidiu Gheorghe Bilibou, zis „Macrina” (37 de ani), individ despre care poliţiştii ştiu că ar fi arestat în Germania, pentru jaf.
Soţul Elenei Bilibou a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, la începutul anului trecut, într-un dosar de contrabandă cu ţigări.
„Macrina” a fost arestat preventiv în urmă cu doi ani, fiind acuzat că, împreună cu alţi indivizi, a pus la cale o reţea de contrabandă cu ţigări, în care erau implicaţi şi poliţişti de frontieră şi vameşi, care au lăsat să treacă tiruri întregi cu ţigări din Ucraina în România.
Pe lângă Ovidiu Gheorghe Bilibou, alte 22 de persoane au fost trimise în judecată în acel dosar, fiind vorba şi de patru poliţişti de frontieră (n.r.-unul dintre ei fiind chiar capul reţelei) şi un vameş.
Reţeaua din care făceau parte, susţineau anchetatorii, avea legături importante cu ofiţeri de rang înalt din cadrul structurilor de grăniceri ai Republicii Ucraina.
Surse din rândul anchetatorilor ne-au mărturisit că iau în calcul şi varianta unei răzbunări, ca urmare a unui scandal amoros în care ar fi implicată victima.

 

I-au dat foc la Mercedes. „Am văzut nişte indivizi în parcare”

În noaptea de 2/3 august a.c., Elena Bilibou a trecut printr-o altă experienţă traumatizantă, persoane necunoscute dându-i foc la Mercedes-ul parcat în faţa blocului în care locuieşte.
În incendiu, pe lângă maşina soţiei lui „Macrina”, distrusă în proporţie de 60% (pagube estimate la 27.000 de lei), au fost afectate şi alte două maşini din parcare.
„Eu dorm cu geamul deschis. Am auzit imediat alarma de la o maşină şi am ieşit să văd ce se întâmplă. Am văzut nişte indivizi în parcare. Am auzit apoi zgomotul făcut de un geam spart şi, la scurt timp, o maşină cuprinsă de flăcări”, ne-a povestit unul dintre vecinii Elenei Bilibou.
Indivizii care au pus incendiul nu au fost încă identificaţi.

 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeia atacată cu acid în centrul Rădăuţiului riscă să-şi piardă vederea.
 Vizualizări articol: 1022 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Femeia atacată cu acid în centrul Rădăuţiului riscă să-şi piardă vederea4.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne fereste! trimis de
(19 dec 2009, 14:51:04
Saraca femeie...prin ce dureri trece acum.Cine stie cine poate fi faptasul...Un om cu mintea intreaga oricum nu e.Sa speram ca politia va face lumina,macar in acest caz...
2.   Politia.... trimis de
(20 dec 2009, 09:42:09
saraca femeie,politia ,vai de ea,su daca femeia a vazut cine a improscat-o cu acid,de ce Dracii astia cu Justitia in mana nu ia masuri,Justitia din Radauti e Corupta,...poate si ei sunt in legatura cu acest stil mafiot...
3.   Rusine trimis de
(20 dec 2009, 12:28:36
Cineva la Radauti trebuie sa faca ordine. Din pacate politisti sunt mana in mama cu infractorii. masini

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei