Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2009 - Anul XIV, nr. 295 (4281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Bagaj cu droguri

Transport de heroină pentru Insulele Canare, deturnat de un cărăuş sucevean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele aproape două kilograme de heroină confiscate de ofiţerii Antidrog, în urma unui flagrant organizat la mijlocul lunii iunie a.c., în parcarea de la Iulius Mall Suceava, ar fi trebuit să ajungă, iniţial, în Insulele Canare, dacă transportul nu ar fi fost deturnat de cărăuşul plătit să ducă stupefiantele în destinaţia exotică de pe coasta de Nord-Vest a Africii.
Cărăuşul cu pricina, , un tânăr din municipiul Suceava, se numeşte Ştefăniţă Cojocaru, fiind unul dintre asistaţii social ai Primăriei Suceava. A intrat în afacerea cărăuşilor în luna mai a acestui an, la propunerea lui Lucian Lupu, zis „Lucas”, pe care îl cunoştea de mai multă vreme, cei doi lucrând la un moment dat la aceeaşi firmă.
„'Lucas' mi-a propus să efectuez un transport de droguri, spunându-mi că, în funcţie de cantitatea transportată, voi putea câştiga 1.500 de euro de la persoana pentru care voi face acest transport şi cu care urma să-mi facă cunoştinţă. 'Lucas' mi-a spus că, în realitate, eu şi cu el urma să-l înşelăm pe beneficiarul acestui transport, în sensul că după ce intram în posesia drogurilor, trebuia să i le predau lui”, mărturisea, ulterior, în faţa anchetatorilor, Ştefăniţă Cojocaru.

 

Traficantul turc şi valiza cu droguri

În aceeaşi zi, Lucian Lupu i-a făcut cunoştinţă lui Cojocaru cu Constantin Jardă, zis „Jardel”, cel pe filiera căruia urma să facă transportul de stupefiante.
Câteva zile mai târziu, Cojocaru, căruia „Jardel” i-a plătit taxa pentru obţinerea în regim de urgenţă a paşaportului, a plecat spre Turcia, cu autocarul.
Înainte de a se urca în autocar, „Jardel” i-a dat, în autogara Suceava, 200 de lei, pentru a plăti biletul pe ruta Suceava-Istanbul, 310 de euro, bani de cheltuială, o cartelă telefonică Orange, precum şi un bilet cu adresa la care trebuia să ajungă: „La Villa Hotel” din cartierul Taksim, din Istanbul.
Prezent şi el la autogară, „Lucas” i-a spus lui Cojocaru să-l contacteze imediat ce ajunge în Turcia, fără ştirea lui „Jardel”.
Ştefăniţă Cojocaru, reiese din rechizitoriul procurorilor DIICOT Suceava, a ajuns la Istanbul la data de 24 mai 2009 şi s-a cazat la hotelul indicat de „Jardel”.
După aproximativ trei zile, a fost contactat de un cetăţean turc, care i-a dat o valiză şi suma de 100 de dolari şi 450 de euro, spunându-i să-şi cumpere un bilet de autocar pe ruta Istanbul-Atena, iar apoi un bilet de avion pe ruta Atena-Madrid, destinaţia finală fiind Insulele Canare.

 

Valiza cu heroină, trimisă la Suceava, cu autocarul

Cărăuşul sucevean a ajuns la Atena pe 29 mai 2009, după ce, iniţial, prin telefon, a stabilit cu „Lucas” să vină şi el în capitala Greciei, să-i dea valiza cu droguri.
Contactat telefonic şi de „Jardel”, Cojocaru i-a spus că va pleca spre Madrid, dându-i de înţeles că îşi va duce misiunea la îndeplinire fără probleme. Ulterior, însă, pentru a trage de timp, l-a sunat din nou pe Jardă, spunându-i acestuia că nu a putut să-şi facă rezervare pentru a doua zi şi că va lua avionul spre Spania, abia peste două zile.
În realitate, în noaptea de 29/30 mai, Cojocaru s-a întâlnit în Atena cu „Lucas”, care venise cu un autoturism, împreună cu alţi trei tineri din Suceava, printre care şi Ovidiu Petriceac, zis „Mârlanu”.
Valiza cu stupefiante cu care venise din Turcia a fost predată lui Lucian Lupu, care, după ce a verificat-o, a trimis-o cu autocarul la Suceava.
În autocarul respectiv s-a urcat şi Ovidiu Petriceac, iar ceilalţi tineri, împreună cu cărăuşul Cojocaru, au venit spre Suceava, cu maşina.
După ce-au ajuns acasă şi au ridicat bagajul de la autogara Suceava, „Lucas” şi amicii săi au transferat drogurile din valiză (n.r. – 1.950 de grame de heroină) într-un rucsac de culoare neagră, după care au început să-şi facă planuri, unde, cui şi pe ce preţ vor vinde marfa.
Din păcate, planurile le-au fost dejucate câteva zile mai târziu, când în parcarea de la mall au acţionat ofiţerii antidrog.

 

Flagrant cu şase focuri de armă

Pe data de 12 iunie a.c., „Lucas”, „Mârlanu” şi un alt tânăr, Adrian Marian Andruşcă, toţi din cartierul Obcini al municipiului Suceava, au fost prinşi de ofiţerii Antidrog în parcarea Iulius Mall Suceava.
Cei trei veniseră la mall cu două maşini, un Volkswagen şi un autoturism taxi. În momentul în care au fost înconjuraţi de oamenii legii, Lucian Lupu – „Lucas” a încercat să fugă, însă şase focuri de armă trase în plan vertical l-au convins că e mai bine să stea pe loc.
Potrivit procurorilor, „Lucas” şi amicii săi vroiau să vândă cele 1.950 de grame de heroină contra sumei de 17.000 de euro.
Cei trei tineri prinşi în flagrant au fost arestaţi preventiv. Atât cei trei, cât şi cărăuşul care a deturnat transportul au fost trimişi, ulterior, în judecată, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic cu droguri de mare risc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transport de heroină pentru Insulele Canare, deturnat de un cărăuş sucevean.
 Vizualizări articol: 4292 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Transport de heroină pentru Insulele Canare, deturnat de un cărăuş sucevean4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(16 dec 2009, 12:53:18
Droguri destinate adolescentilor... Pacat ca nu se mai leagana streangurile in vant, ca am avea ce pune in ele...
1.1  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 12:57:56
De ce esti asa pornit spre problema drogurilor? Nu ma intelege gresit, sunt contra si eu..dar te vad foarte pornit in directia asta in special
1.2  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 14:17:42
Ma... fiecare scoate un ban de unde poate. Dar noi suntem cai batrani si stim sa ne ferim de marfa lor. Clientii lor (si ai traficantilor, in general) sunt copiii si adolescentii, care inca nu sunt la varsta in care sa faca diferenta dintre bine si rau; nu isi dau seama ca a fi "cool" trage dupa sine o gramada de riscuri. Iar lichelele astea puturoase exploateaza tocmai prostia asta a copiilor. Pe mii de euro. Cum sa nu fii pornit pe ei, daca aleg sa comita infractiuni din astea in loc sa munceasca si ei cinstit. Iar jumate din aia nominalizati prin ziar pana acum trebuiau INCHISI in penitenciare de multa vreme (ptr furturi de masini, talharii, etc.). Nimic din randurile astea nu sunt specula... chiar stiu ce zic. As avea ce sa-ti povestesc la berea aia la care ma inviti tu, ca s-o platesc eu...
1.3  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 17:49:03
E un cerc vicios in problema drogurilor...dar tine si de educatie, mediul din care provii, vointa.. Eu am fost in tari din UE unde am stat unele perioade de timp printre studenti. M-am aflat deseori in fata problemelor de genu. Tot ce trebuie sa faci e sa spui nu. Stiu ca de multe ori iti pare rau ca s-a abolit pedeapsa cu moartea in unele cazuri, dar asta e justitia si drepturile omului si alte rahaturi de genu. Eu unul, tind spre incercarea de reeducare in primul rand, si apoi imi doresc sa-i vad crapand.
1.4  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 17:50:18
si da, iar am pus virgula inainte de "si" laughing
1.5  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 18:17:25
=)))))))) virgula aia e un drog pentru tinelaughing))
1.6  RE: =)) trimis de
(16 dec 2009, 23:11:27
de data trecuta pana acum, am fost in sevraj..si n-am rezistat fara sa aplic o virgula dupa "si"
2.   Nepricepere trimis de
(16 dec 2009, 14:14:22
mda,da,da.ai dreptate sirjerkalot.

cat despre streanguri cred ca cei ce au folosit focuri de arma ,in mare majoritate ar trebui sa atarne!!!

ce zicikkkkkk????

la cat ma pricep eu!!!???
2.1  RE: Nepricepere trimis de
(16 dec 2009, 14:19:36
M-ai nimerit ma... sunt asa de RAMBO incat imi incalzesc mainile la focuri de arma... Te pricepi la incalzire prin frecare... poate esti de la Termica - aia o freaca mereu la rece.
3.   Superfluu trimis de
(16 dec 2009, 16:21:49
Dupa cite stiu eu, riscurile sunt enorme atunci cind intri in afaceri cu droguri,...esti in vizorul mafiotilor si-ti pot face de petrecanie usor, de fapt esti pe marginea unei prapastii, ....si doar niste copii cu mintea slaba sau aflati la limita de subzistenta pot risca , cum f. bine a spus un intelept mai inainte,, ...asi recomanda mai multe emisiuni educative( filme,in special, reportaje, documentare) in mass-media, care sa prinda la acesti tineri , sa le dea de gindit....e pacat de ei si sunt inconstienti la ce se expun, ...odata ajunsi in alta tara, pot fi si eliminati fara sa le mai dea cineva de urma.....sincer imi pare rau cind aud despre tinerii nostri asemenea lucruri .....nici macar nu le gasesc vina lor, ci ...societatii in care se formeaza si traiesc..., ......si cum am mai spus nesabuintei tineretii....
4.   KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 18:35:47
Asa va mai place sa flirtati, atata curtoazie... Daca tot nu iesiti la berea aia macar luati-va o camera la o cabana, mergeti de manuta la sex-shopul nou deschis sau discutati-va problemele pe MIRClaughing .Asa va puteti cunoaste mai bine, si cine stie, poate chiar se infiripa ceva intre voi doi. Casa de chirpici !
4.1  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 20:11:29
Ma... tu esti gelos...
4.2  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 20:42:35
Nu, chiar deloc, insa as prefera sa va construiti mica idila pe alte cai, nu in spatiul destinat comentariilor referitoare la articole. Va inteleg nevoia de afirmare dar creati-va un blog daca tot vreti sa face-ti battle-uri
4.3  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 20:44:48
Excuse me, "faceti" , nu "face-ti"
4.4  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 23:19:59
:))) Uiti vremurile cand "jerk-uiai" din greu...cu dor de tara laughing) De ce nu-mi spui asta in fata you bastard! big grin Eu zic sa-l intrebi pe Pava daca este vre-o reglementare in ceea ce "priveste" spatiile destinate comentariilor referitoare la articole. Da ma tem ca o sa auzi cliseul "Nu comentez!"laughing))) Mai bine, hai la o bere cu KK09. Nu de alta, dar e cam agresiv, iar tu ai masa mai mare si pot sa te folosesc ca scut in caz de AK47 sau ceva..
4.5  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 23:22:28
Daca stau bine si ma gandesc, te identifici cu el foarte bine. Esi mai rasist, nationalist, misogin si idealist decat mine. Poate ma convertiti si pe minelaughing)
4.6  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(16 dec 2009, 23:58:26
Nu comentez! happy
4.7  RE: KKK09 & SIRJERKALOT trimis de
(17 dec 2009, 01:53:05
:)) atunci, "salve" caerus rolling on the floor))) spor la treaba

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei