Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2009 - Anul XIV, nr. 295 (4281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită

Autorităţile locale din Moara au mers în Belgia pentru a vedea o groapă de gunoi ecologică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul din Moara, Constantin Prodaniuc, alături de mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi cetăţeni ai acestei comune, a vizitat o groapă de gunoi ecologică din Bruxelles. Deplasarea la Bruxelles s-a făcut la invitaţia europarlamentarului PD-L, suceveanul Petru Luhan, scopul vizitei fiind de a realiza un schimb de experienţă, pe tema gestionării deşeurilor, între autorităţile locale din Moara şi cele din regiunea Flandra (Belgia). Trebuie spus că în comuna Moara ar urma să se construiască una dintre cele două gropi de gunoi ecologice din judeţul Suceava.
Petru Luhan a precizat că schimbul de experienţă a constat în prezentarea politicii regionale de gestionare a deşeurilor domestice în Flandra, o întâlnire cu directorul companiei inter-municipale Incovo, vizitarea unei staţii de transfer a deşeurilor şi a unei staţii de colectare selectivă şi de reciclare a deşeurilor. El a arătat că reprezentanţii autorităţilor locale din Moara au putut vedea cum sunt sortate, prelucrate şi ulterior valorificate materiale reciclabile, respectiv PET, folie, plastic, carton, hârtie, materiale neferoase şi feroase sau sticlă.
„Cei care au vizitat staţia de colectare selectivă şi reciclare a deşeurilor s-au putut convinge că aceste gropi ecologice nu emit mirosuri neplăcute şi nu există pericol de poluare. Dimpotrivă, aceste gropi aduc avantaje economice prin crearea de locuri de muncă şi încasări suplimentare la bugetul comunităţii. Locuitorii din Moara au constatat că astfel de staţii respectă cerinţele pentru protecţia mediului şi pentru protecţia sănătăţii populaţiei”, a spus Petru Luhan.
Europarlamentarul sucevean a mai arătat că, la finalul vizitei la staţia de colectare selectivă şi de reciclare a deşeurilor din Belgia, reprezentanţii comunei Moara au putut să vadă că procesul de reciclare este finalizat cu producerea de materiale finite, respectiv plastic, sticlă şi cauciuc.
„Consider că participanţii la acest schimb de experienţă vor fi buni purtători de mesaj, pentru a clarifica, odată reveniţi în ţară, nelămuririle concetăţenilor lor legate de înfiinţarea unor astfel de staţii de reciclare, care nu îi afectează pe cei care locuiesc în apropierea lor”, a încheiat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile locale din Moara au mers în Belgia pentru a vedea o groapă de gunoi ecologică.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Autorităţile locale din Moara au mers în Belgia pentru a vedea o groapă de gunoi ecologică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Groapa trimis de
(16 dec 2009, 13:37:15
sa o faca in sat la Moara nu la Vornicenii Mici daca este ecologica...
2.   ???/ trimis de
(16 dec 2009, 14:30:11
invitatie.....invitatie..

dar deplasarea pe banii cui??????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei