Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 nov 2009 - Anul XIV, nr. 281 (4267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Gradul real de valorificare a surselor de ape minerale din judeţ este de doar 9%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gradul real de valorificare a surselor de ape minerale carbogazoase şi necarbogazoase din judeţul Suceava este de circa 9%. Aşa arată o situaţie prezentată în şedinţa Colegiului Prefectural desfăşurată la finele săptămânii trecute. Potrivit raportului, în judeţ sunt şapte surse de ape minerale active, şi anume Poiana Negri, Dorna - Poiana Vinului, Dorna Candrenilor, Roşu, Poiana Coşnei, Moara Dracului şi Izvorul Alb. Gradul de valorificare cel mai mare este realizat la sursa Dorna - Poiana Vinului, al cărei beneficiar este societatea Dorna Apemin SA, care aparţine companiei Coca Cola.
Raportul indică faptul că industria extractivă a judeţului Suceava este într-un declin continuu. Minele în marea lor majoritate au fost închise, unele fiind supuse deja procesului de ecologizare. Este cazul minei Leşu Ursului, aparţinând societăţii MinBucovina Vatra Dornei, unde timp de 40 de ani a fost exploatat zăcământ cuprifer. Aici au fost alocate circa trei milioane de euro pentru ecologizarea perimetrului minier. O sumă importantă, în speţă 1,2 milioane de euro, a fost alocată pentru ecologizarea sectorului nordic al minei de uraniu de la Crucea, sector închis după epuizarea zăcământului de uraniu. Pe punctul de a fi închise se află şi minele Oiţa, Ulm şi Dadu, unde în prezent se extrage mangan, care este livrat către Sidex Galaţi. Producţia a scăzut drastic, ajungând la 20% faţă de anul 1990. Producţii mici faţă de anii ‘90 se realizează şi la sare gemă la exploatarea de la Cacica, însă aici activitatea va continua, existând speranţe de recucerire a pieţelor externe pierdute.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gradul real de valorificare a surselor de ape minerale din judeţ este de doar 9% .
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Gradul real de valorificare a surselor de ape minerale din judeţ este de doar 9%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei