Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 nov 2009 - Anul XIV, nr. 275 (4261)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiune

Poliţia a ridicat 60 de cereri de urnă mobilă depuse ieri la o secţie din Păltinoasa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liberalii suceveni au reclamat faptul că la o secţie de votare din comuna Păltinoasa au fost depuse, în cursul zilei de ieri, 60 de cereri pentru urna mobilă, din partea unor persoane care au prezentat adeverinţe medicale semnate de acelaşi doctor. Mai mult, liberalii sesizează faptul că majoritatea celor care au solicitat urna mobilă au acelaşi diagnostic, stabilit de medicul respectiv. Liberalul sucevean Bogdan Cristache a declarat că reprezentantul PNL din secţia nr. 484 din Păltinoasa a depus o sesizare, solicitând ca cele 60 de cereri pentru urna mobilă să nu fie luate în considerare, având în vedere că au fost depuse cu întârziere. Potrivit prevederilor legale, cererile pentru urna mobilă ar fi trebuit depuse în cursul zilei de sâmbătă, 21 noiembrie a.c..
Bogdan Cristache a mai adăugat că preşedintele secţiei din Păltinoasa a refuzat să supună la vot solicitarea reprezentantului PNL, declarând că cererile pentru urna mobilă trebuie să fie aprobate. În aceste condiţii, liberalii au înştinţat Biroul Electoral Judeţean, iar în urma unei sesizări la 112, Poliţia a ridicat cele 60 de cereri pentru urna mobilă, pentru a le fotocopia.
Bogdan Cristache a declarat că reprezentantul PNL din secţia de votare l-a informat că cererile ar fi fost trimise de primarul PD-L al comunei, iar în 50 de cazuri, cei care au solicitat urna mobilă aveau acelaşi diagnostic.
„Ar fi bine să fie verificat şi medicul care a eliberat certificatele medicale. Oricum, vom depune o reclamaţie şi la Direcţia de Sănătate Publică şi la Colegiul Medicilor. Sperăm ca în cele din urmă această problemă să fie rezolvată printr-o decizie a Biroului Electoral Judeţean”, a afirmat Cristache.

 

Membrii biroului au decis în cele din urmă să nu onoreze cererile

În cele din urmă, potrivit unor surse liberale, cele 60 de solicitări de urnă mobilă nu au fost luate în considerare. Decizia ar fi fost luată la solicitarea preşedintelui secţiei de votare nr. 484, care anterior a declarat că cererile ar trebui să fie luate în considerare.
În acelaşi timp, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava a emis un comunicat de presă în care se precizează că cele 60 de cereri de urnă mobilă au fost depuse în mod legal.
„Centrul de Comunicare Judeţean Suceava precizează că astăzi, 22 noiembrie 2009, (n.r. ieri) a fost semnalată pe raza comunei Păltinoasa o suspiciune de fraudă electorală la o secţie de votare, cu privire la cererile de deplasare a urnei mobile. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cererile au fost depuse în termenul legal, însoţite de acte medicale. Semnalarea nu se confirmă”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia a ridicat 60 de cereri de urnă mobilă depuse ieri la o secţie din Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia a ridicat 60 de cereri de urnă mobilă depuse ieri la o secţie din Păltinoasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DAAAAAAA, trimis de
(23 nov 2009, 17:04:41
PAI DACA SUNTEM O TARA DE BOLNAVI CE-ATI VREA SA SE INTAMPLE NORMAL SI CINSTIT IN TARA ASTA ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei