Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 nov 2009 - Anul XIV, nr. 272 (4258)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Organizare

Preşedinţii secţiilor de votare, instruiţi pentru ziua alegerilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedinţii celor 654 de secţii de votare din judeţul Suceava au fost instruiţi cu privire la obligaţiile pe care le au în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 22 noiembrie 2009 şi a referendumului pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.
În cadrul întâlnirii, prefectul judeţului, Sorin Popescu, a solicitat preşedinţilor secţiilor de votare, dar şi primarilor de localităţi, ca fiecare secţie să dispună de un număr suficient de cabine de vot şi de trei urne fixe, una pentru alegerile prezidenţiale, una pentru referendumul pentru parlament unicameral şi una pentru reducerea numărului de parlamentari. Prefectul a arătat că în fiecare secţie de votare trebuie să existe câte o urnă mobilă, cu excepţia celor 160 de secţii speciale, amenajate doar pentru alegătorii care în ziua votării se află în altă localitate decât cea de domiciliu, care trebuie să declare în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.
Făcând referire la secţiile speciale, Popescu a precizat că, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central, camerele video care vor fi amplasate în secţiile speciale vor fi îndreptate spre interiorul secţiei, astfel încât să poată surprinde şi identifica cetăţenii care îşi exercită dreptul de vot, în momentul în care introduc buletinele de vot în urne, cu respectarea secretului votului.

 

În ziua votului vor fi îndepărtate doar materialele electorale de pe secţiile de votare

Sorin Popescu a mai precizat că, potrivit prevederilor legale, după încheierea campaniei electorale, pe data de 21 noiembrie 2009, ora 7:00, primarii localităţilor au obligaţia de a dispune îndepărtarea materialelor electorale de orice tip din şi de pe sediul secţiei de votare, însă nu şi cele aflate în zona de protecţie a secţiilor, respectiv o distanţă de 500 de metri de la acestea. El a mai spus că în ziua votării, între orele 7,00 - 21,00 sunt interzise comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiei de votare.
„După această instruire, în data de 21 noiembrie 2009 membrii Grupului Tehnic din cadrul Prefecturii se vor deplasa în teren pentru a verifica modul de amenajare a secţiilor de votare”, a mai spus prefectul.

 

STS a împărţit telefoane mobile şi cartele pentru 648 de secţii de votare

Tot la şedinţa de ieri, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale Suceava a distribuit telefoane mobile şi cartele pentru 648 de secţii de votare în vederea asigurării comunicării cu Biroul Electoral Judeţean Suceava în ziua votării. Aparatele vor fi returnate după finalizarea alegerilor.
Trebuie spus că la alegerile din data de 22 noiembrie 2009, la trei secţii de votare, comunicaţiile vor fi asigurate cu ajutorul poliţiştilor, iar la o secţie de votare prin intermediul angajaţilor Direcţiei Silvice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţii secţiilor de votare, instruiţi pentru ziua alegerilor.
 Vizualizări articol: 1690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţii secţiilor de votare, instruiţi pentru ziua alegerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei