Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 nov 2009 - Anul XIV, nr. 268 (4254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tot mai multe

11 cazuri de gripă nouă, confirmate în ultimele 24 de ore

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă 11 cazuri de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a informat epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Valerian Moraru.
Potrivit medicului, boala a lovit un bărbat şi o femeie cu vârste cuprinse între 27 şi 57 ani, care au fost izolaţi la domiciliu, unde urmează tratamentul simptomatic, dar şi două eleve de 15 ani din Vatra Dornei, de la Liceul Teoretic Ion Luca, care au fost într-o excursie în Republica Moldova, alături de un grup din care au mai fost confirmate deja patru cazuri, tot la elevi. De menţionat că nici unul dintre cei şase elevi care s-au îmbolnăvit până acum după vizita în ţara vecină nu a mers la cursuri de la sosirea în oraş, motiv pentru care nu s-a impus suspendarea activităţii unităţii şcolare în care aceştia învaţă. Când au ajuns în Vatra Dornei, copiii s-au prezentat mai întâi la medic, pentru a fi evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate, iar la recomandarea doctorului s-au tratat acasă, explică specialiştii DSP, care adaugă că liceul în care învaţă elevii bolnavi se află sub supraveghere epidemiologică.

 

Încă un cadru sanitar din Spitalul Suceava, depistat cu gripă nouă

În ultimele 24 de ore, virusul AH1N1 a fost depistat şi la un cadru didactic în vârstă de 22 ani de la o grădiniţă particulară din Suceava, „Little Paradise”, care, la recomandarea medicului de familie, a întrerupt serviciul şi se tratează acasă. După semnalarea cazului, DSP Suceava a emis decizie de suspendare a activităţii grădiniţei în perioada 13 – 20 noiembrie.
Diagnosticul de gripă nouă a mai fost pus la două femei care au călătorit în Ucraina şi care, de asemenea, au fost izolate la domiciliu, precum şi la o asistentă medicală din Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, izolată şi ea la domiciliu.
În secţia în care lucra cadrul sanitar respectiv s-au luat măsurile specifice de protecţie a personalului şi a pacienţilor internaţi. De menţionat că numărul angajaţilor de la această unitate sanitară care s-au îmbolnăvit a ajuns astfel la trei, primele două cazuri fiind înregistrate la un medic şi o infirmieră.

 

Bilanţul sucevenilor infectaţi cu virusul AH1N1 a ajuns la 53

Tot în ultimele 24 de ore, gripa cu virusul AH1N1 a mai fost depistată la un elev de la Şcoala Generală nr. 9, clasa aVI-a B, şi la un alt elev de la Liceul Economic, clasa a IX-a I, ambii izolaţi la domiciliu cu tratament simptomatic. La decizia DSP, clasele în care învaţă cei doi elevi şi-au suspendat activitatea în perioada 13 - 20.11.2009, iar în unităţile de învăţământ au fost demarate procedurile standard de investigare şi de limitare a extinderii focarului.
Potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, diagnosticul de gripă nouă a fost infirmat la trei persoane, două dintre acestea fiind contacţi de familie ai pacientei internate la Iaşi.
Bilanţul total al îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 de la nivelul judeţului a ajuns la 53.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 cazuri de gripă nouă, confirmate în ultimele 24 de ore.
 Vizualizări articol: 642 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
11 cazuri de gripă nouă, confirmate în ultimele 24 de ore2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei