Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2009 - Anul XIV, nr. 212 (4198)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilităţi

Preţul căldurii în Suceava rămâne acelaşi ca anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii nu vor plăti mai mult la căldură, în iarna care vine, pentru că preţul gigacaloriei va rămâne acelaşi ca şi anul trecut.
Acest lucru a fost anunţat ieri de primarul Sucevei, Ion Lungu, care consideră că nu există motive pentru care gigacaloria să devină mai scumpă, în condiţiile în care investiţiile care sunt în derulare acum în Suceava vor reduce semnificativ pierderile de pe reţele, iar aprovizionarea cu cărbunele s-a făcut la un preţ mai mic decât anul trecut.
“Jumătate din costul real de producere a gigacaloriei este suportat de Consiliul Local, prin aceste subvenţii. Trebuie să fim realişti, nu se pune problema reducerii preţului de referinţă a gigacaloriei către populaţie, mai ales că este unul mediu la nivel de ţară şi chiar mai mic decât la Botoşani, Iaşi sau alte oraşe din Moldova. Va rămâne acelaşi preţ de referinţă, dar sperăm ca subvenţiile pe care trebuie să le plătească Primăria Suceava să fie mai mici”, a spus Lungu, care a readus în discuţie datoriile imense acumulate de Primăria Suceava către Termica, în contul subvenţiilor la căldură acordate populaţiei.

 

650 de miliarde de lei vechi, preţul de vânzare al terenurilor de la Termica

“Astăzi avem vreo 800 de miliarde de lei vechi datorie la societatea de termoficare, încât, pentru a mai putea înregistra subvenţii la căldură în această iarnă, este obligatoriu să facem o compensare cu terenurile de la Termica. Raportul de evaluare a preţului terenurilor de la Termica este în curs de finalizare, el se cifrează la aproximativ 650 de miliarde de lei vechi”, a precizat Lungu.
Raportul de evaluare al preţului terenurilor pe care funcţionează societatea de termoficare va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa din 24 septembrie, urmând ca, prin vânzarea acestora către Termica, să fie şterse o parte din datorii.
“Oricum, datoria noastră către Termica va creşte din nou peste iarnă, când vom înregistra subvenţii pentru căldura furnizată populaţiei”, a adăugat Lungu, care s-a arătat nemulţumit de lipsa de sprijin din partea Guvernului.
„Am primit un ajutor consistent din partea Guvernului. Printr-o ordonanţă de urgenţă din 26 august 2009 se spune că pierderile din prestarea serviciului public de producţie, transport şi distribuţie a energiei termice pot fi acoperite din bugetele locale. Vă daţi seama că ni s-a făcut o mare favoare, dar nu ne întreabă nimeni de unde bani”, a spus Lungu, ironic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul căldurii în Suceava rămâne acelaşi ca anul trecut.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Preţul căldurii în Suceava rămâne acelaşi ca anul trecut2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si ce daca? trimis de
(10 sep 2009, 12:14:13
...cresc din nou datoriile? le mai vindeti inca o data terenurile ca tot n-ati platit niciodata vreo datorie la termica:)))) dai in ma-sa ca aia's prosti si nu-si cer niciodata banii care li se cuvin!
2.   HA HA HA trimis de
(10 sep 2009, 15:11:35
CARE CALDURa?CARE APA CALDA?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei