Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2009 - Anul XIV, nr. 208 (4194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Client penal

Înşela gestionarele prin metoda „şmen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O vânzătoare de la un magazin din Câmpulung Moldovenesc şi o gestionară de la o staţie peco din Vatra Dornei au reclamat la poliţie, la diferenţă de câteva ore, că au fost înşelate de unul dintre clienţi, prin metoda „şmen”.
Ambele păgubite au descris semnalmentele unuia şi aceluiaşi individ, poliţiştii reuşind să pună mâna pe clientul penal în scurt timp.
Ieri după-amiază, în jurul orei 16:30, poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată despre o infracţiune de înşelăciune petrecută la o staţie peco de la intrarea în oraşul staţiune.
Un bărbat care a alimentat de circa 30 de lei şi a mai cumpărat şi un pachet de ţigări a plătit cu o bancnotă de 500 de lei. În momentul în care a primit restul, bărbatul i-a spus gestionarei că a greşit, iar femeia a numărat din nou banii în faţa sa, pentru a-i arăta că nu are dreptate.
Când să bage restul în buzunar, clientul şi-a dat seama chipurile că mai are câteva zeci de lei şi că nu mai e nevoie să schimbe bancnota de 500 de lei.
În acel moment, i-a dat gestionarei 36 de lei (carburantul şi pachetul de ţigări), precum şi restul primit, şi şi-a luat înapoi bancnota de 500 de lei şi a plecat.
Vânzătoarea s-a prins că a fost înşelată, abia după ce clientul cu pricina plecase de ceva vreme cu un autoturism Opel, cu numere de Iaşi.
Din suma de bani pe care, iniţial, i-a dat-o ca rest clientului, la bancnota de 500 de lei, lipseau două bancnote de 100 de lei.
Metoda „şmen” – explică judiciariştii – constă în aceea că, în momentul în care număra banii în faţa victimei, ţeparul îşi trage pe după degete o parte din bancnote.

 

Şi-a recunoscut faptele

Imediat după ce au primit sesizarea, poliţiştii din Vatra Dornei au făcut mai multe filtre şi, pe raza comunei Poiana Stampei, au tras pe dreapta un Opel cu numere de Iaşi, în care se aflau trei bărbaţi, Vasile Covaci (38 de ani), Constantin Iftode (37 de ani) şi Corneliu Badin (42 de ani), toţi din municipiul Iaşi.
În timp ce aceştia erau audiaţi de judiciariştii de la Vatra Dornei, la Poliţia din Câmpulung Moldovenesc a fost reclamat faptul că, în aceeaşi zi, o persoană necunoscută, prin aceeaşi metodă, a reuşit să înşele cu suma de 200 lei o angajată a unui magazin din localitate.
Ţeparul a procedat la fel, a cumpărat un produs de câteva zeci de lei, plătind cu o bancnotă de 500 de lei.
După ce a primit restul, l-a numărat în faţa gestionarei, dar şi-a dat seama că are bani exacţi la el şi nu mai e nevoit să schimbe cei 500 de lei.
Vânzătoarea şi-a dat seama prea târziu că din restul pe care l-a primit înapoi de la client lipseau două bancnote de 100 de lei.
Potrivit poliţiei, autorul ambelor fapte este unul şi acelaşi individ, identificat în persoana lui Vasile Covaci.
Ieşeanul şi-a recunoscut faptele şi a restituit cei 400 de lei.
„Autorul este cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşela gestionarele prin metoda „şmen”.
 Vizualizări articol: 829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Înşela gestionarele prin metoda „şmen”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei