Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2009 - Anul XIV, nr. 201 (4187)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Circ autentic

Protest pe geamurile Palatului de Justiţie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O oră de circ autentic a avut loc ieri, la Palatul de Justiţie din Suceava. Un bărbat care ameninţa că se aruncă în gol de la etajul al doilea al clădirii a ţinut atenţia angajaţilor instituţiei şi a trecătorilor, iar pentru a-l convinge pe protestatar să coboare în siguranţă a fost nevoie de mai mulţi negociatori.

Alerta s-a dat în jurul orei 11.00, la scurt timp după ce Gheorghe Cristian Popovici s-a aşezat pe pervazul geamului din antecamera preşedintelui Curţii de Apel Suceava. Totul s-a întâmplat în viteză maximă, iar primele cuvinte ale bărbatului în vârstă de 29 de ani, din Moara, au fost „presa” şi „112”.
„Eu eram pe hol şi l-am văzut că a intrat în viteză în încăpere, a dat jos un ghiveci cu flori şi când am intrat după el era deja în partea exterioară a geamului. A spus doar că vrea să anunţăm presa şi să sunăm la 112”, a mărturisit Doina Fodor, prim-grefier al Curţii de Apel Suceava, cea care are biroul în antecamera preşedintelui instituţiei.
Şocul a fost la fel de mare şi pentru vicepreşedintele Curţii de Apel Suceava, Maria Andrieş. Aceasta a precizat că nu a înţeles prea bine motivul protestului pentru că bărbatul doar a îngăimat ceva de genul „nu mi se dă buletinul”.
„A venit pentru a depune un act la arhiva Curţii de Apel şi apoi ne-am trezit cu el aici. Nu ştiu pe unde a venit”, a mărturisit judecătoarea Maria Andrieş.

 

Călugărul Şerban: „Omul care se sinucide se duce în fundul Iadului”

După numai câteva minute, în faţa Palatului de Justiţie au ajuns Descarcerarea, Ambulanţa şi maşinile cu scară de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Încercarea de a negocia de la nivelul solului nu a avut nici un efect, aşa încât reprezentanţii ISU Suceava şi ai Jandarmeriei au urcat la etajul doi şi au continuat munca de lămurire.
Între timp, în zonă şi-a făcut apariţia un călugăr care strângea bani pentru pictura Mănăstirii Dornelor din Neagra Şarului.
Pentru ca spectacolul grotesc să-şi continue mersul, călugărul Petru Cătălin Ştefan a început să-i ţină o predică individului cocoţat pe pervazul de la etajul doi, la vreo 14-15 metri deasupra solului.
„Intenţia ta este una proastă, dacă te sinucizi ajungi direct în fundul Iadului. Dumnezeu ţi-a dat viaţa şi nu trebuie să-ţi baţi joc de ea”, striga de jos călugărul.
Fără să-i pese de Dumnezeu şi de urletele omului în negru, Popovici şi-a aprins tacticos şi a fumat mai multe ţigări, primite de la cei care încercau să-l convingă să renunţe la protest.

 

Circul a luat sfârşit după o oră

Circul s-a terminat destul de rapid, după aproximativ o oră. Cu promisiunea că nu va păţi nimic, Popovici a revenit în interiorul clădirii, de unde a fost preluat de jandarmi.
„M-am urcat pe geam pentru că nu mi-au dat cartea de identitate la timp, că doar am plătit şi taxa de urgenţă”, şi-a justificat Popovici gestul. Întrebat pentru ce-i trebuia acest document, bărbatul a ridicat din umeri. De altfel, şeful Biroului de Evidenţa Populaţiei Suceava a precizat că actul solicitat de Gheorghe Cristian Popovici era eliberat încă de marţi, 25 august.
La final, bărbatul a fost condus la sediul Jandarmeriei Suceava, unde a primit o amendă de 500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, potrivit prevederilor Legii 61/1991.

 

Urma să fie dus la Psihiatrie

După audierile de la Jandarmerie, reprezentanţii acestei instituţii au decis să-l transfere la Spitalul de Psihiatrie din Burdujeni, în vederea unui consult medical. Deşi Popovici nu figurează în evidenţe cu afecţiuni de natură psihică, mama acestuia le-a povestit jandarmilor că s-a săturat să fie terorizată de cel căruia i-a dat viaţă.
Femeia a mărturisit că este ameninţată frecvent cu moartea de fiu, iar viaţa a devenit un coşmar în ultimii ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest pe geamurile Palatului de Justiţie din Suceava.
 Vizualizări articol: 872 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Protest pe geamurile Palatului de Justiţie din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei