Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 aug 2009 - Anul XIV, nr. 196 (4182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Blues, old rock şi country

Terry Lee Burns, concert extraordinar în Cetatea de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Muzicianul american Terry Lee Burns a reuşit să însufleţească, mai bine de două ore, curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, cu muzica sa preferată, blues, old rock şi country. Câteva zeci de împătimiţi ai muzicii de calitate au aşteptat cu nerăbdare să înceapă recitalul americanului, programat pentru ora 21:00.
Din păcate, cei care au asigurat sonorizarea au făcut ca un eveniment ce se dorea fără cusur să întârzie cu cel puţin jumătate de oră, pentru că nu aveau un cablu suficient de lung care să ajungă până pe scena unde urma să cânte artistul. De câteva ori, americanul a luat chitara, a început să cânte, dar a fost întrerupt de către „oameni pregătiţi” să asigure sonorizarea. Aceiaşi oameni răspunzători de întârzierea recitalului din cetate au precizat că „americanul trebuia să vină la reglaje înainte de ora începerii spectacolului, şi atunci s-ar fi evitat această întârziere”.

 

Primit cu aplauze

Într-un final, după ce Terry Lee Burns şi-a desfăcut o bere, a comunicat cu publicul şi le-a prezentat cel mai recent album, graţie unor tineri, alţii decât responsabilii de la pupitrul tehnic, care au făcut rost de un cablu suficient de lung, artistul a putut să înceapă recitalul.
Aplauzele nu au contenit să apară după fiecare piesă interpretată de Terry Lee Burns, mai ales că unii dintre spectatorii din Cetate îl ascultaseră, cu câteva luni în urmă, la un recital în Pub-ul La Fierărie. Managerilor de acolo li se datorează, în mare parte, prezenta artistului american în cadrul programului Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.

 

A armonizat cu muzica

Din repertoriul artistului nu au lipsit piese ale unor consacraţi ai genului, cunoscute coveruri, prin care încearcă să aducă în faţa publicului „geniul” unor muzicieni, Johnny Cash, Elvis Presley, Neil Young, Lynerd Skynerd, Eric Clapton, Eagles, The Animals sau The Doors.
În recitalul de joi seară, artistul a îmbinat muzica cu scurte amintiri din viaţa sa. Bine dispus, însoţi de „prieteni” dragi, chitara şi muzicuţa, Terry Lee s-a dăruit publicului, iar publicul l-a răsplătit cu îndelungi aplauze.
Artistul a armonizat cu muzica sa, creând o atmosferă foarte plăcută şi relaxantă pentru iubitorii de muzică bună. Nu de puţine ori, Terry Lee Burns a fost acompaniat de public, care cunoştea foarte bine versurile multor piese.
Terry Lee Burns s-a născut într-un orăşel din Alabama, dar a cântat şi locuit atât în America, cât şi în Europa. Acest fapt l-a ajutat să-şi diversifice repertoriul şi să-şi perfecţioneze cariera. Piesele interpretate de Terry Lee îşi sunt inspirate din viaţa de zi cu zi. Temele care se regăsesc în cântecele artistului sunt dragostea, prietenii, călătoriile, toate apropiate inimii sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terry Lee Burns, concert extraordinar în Cetatea de Scaun.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Terry Lee Burns, concert extraordinar în Cetatea de Scaun5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei