Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 aug 2009 - Anul XIV, nr. 196 (4182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Încântare

Regal de muzică şi poezie între zidurile Cetăţii de Scaun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Timp de aproape două ore, doi dintre cei mai mari actori ai României, Mircea Albulescu şi Dorel Vişan, dar şi câţiva artişti ai Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, au oferit un spectacol superb. Zidurile Cetăţii de Scaun a Sucevei, acolo unde s-a derulat manifestarea, au dat un aer aparte, iar publicul prezent a răsplătit cu aplauze îndelungate prestaţia de pe scenă.

Maestrul Mircea Albulescu a intrat în pielea colegului său Eusebiu Ştefănescu, în locul căruia a ajuns în ultimul moment. „Când am ajuns aici, organizatorii mi-au spus: <Domnule Ştefănescu, dumneavoastră, care aţi interpretat atâtea personaje, în seara asta trebuie să fiţi Mircea Albulescu>. Am spus că nu se poate, am fost Ştefan cel Mare şi Luca Arbore, dar nu am cum să fiu un coleg”, a fost introducerea lui Mircea Albulescu.
Marele actor de teatru şi film a citit apoi câteva poezii creaţie proprie, unele dintre ele scrise în memoria unor prieteni ca Amza Pellea, Fănuş Neagu sau Emil Bota.
Celălalt mare actor invitat la eveniment, Dorel Vişan, s-a arătat impresionat de locaţia unde urma să recite poezia lui Mihai Eminescu, „Umbra lui Dabija Voievod”.
„Câte destine s-au consumat aici, în această cetate, câtă iubire, câtă ură, câtă mândrie şi dragoste de ţară. Au rămas mărturie aceste ziduri şi mă gândeam, oare după noi ce ziduri vor rămâne”, s-a întrebat retoric Dorel Vişan.
Publicul prezent la spectacol a aplaudat generos fiecare moment al celor doi mari actori, dar şi prestaţia artiştilor de la Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova.
Piesele interpretate la vioară de Dan Bozgan au încântat spectatorii, cele mai gustate fiind melodiile de origine slavă, dar şi „Balada” lui Ciprian Porumbescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regal de muzică şi poezie între zidurile Cetăţii de Scaun.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Regal de muzică şi poezie între zidurile Cetăţii de Scaun5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei