Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 aug 2009 - Anul XIV, nr. 196 (4182)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Câmpulung

I-au plătit consilierii locali amenda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un câmpulungean a reuşit să obţină de la o parte dintre aleşii locali un gest de mărinimie fără precedent. Gheorghe Amortoaie a fost amendat de poliţiştii din localitate pentru o abatere măruntă şi ar fi trebuit să achite suma. Pentru că are o situaţie financiară dificilă şi nici nu prea ştie cum să procedeze în astfel de cazuri, omul nu a plătit amenda şi nici nu a făcut demersuri să o conteste. Ulterior, cînd şi-a dat seama că nu are de ales şi trebuie să achite amenda în cauză dacă nu vrea să ajungă în arest, a intrat în panică şi a apelat la sprijinul consilierului local Dan Timu, în speranţa că poate obţine măcar o plată în rate timp de un an a sumei de care nu dispune acum.
Consilierul Timu a propus legislativului local, în şedinţă în plen, să iniţieze o hotărîre a Consiliului Local pentru acest scop. Consilierul Vasile Vargan a explicat însă că, oricît ar dori să ajute un om, legislativul local nu poate genera un act cu putere de lege locală special pentru o persoană aflată în dificultate şi nici nu poate dispune eşalonarea plăţii unei amenzi.
Pentru ca bărbatul să nu rămînă în situaţie disperată, aleşii locali Ilie Bilinschi, Gheorghe Niga şi Radu Velisar au scos din propriile buzunare 350 lei pentru amenda petentului şi au cerut ca acesta să achite restul de 150 lei.
Consilierii cîmpulungeni ştiu că ar putea fi asaltaţi în viitor cu astfel de cereri după ce au generat un asemnea precedent, dar nu intenţionează să procedeze la fel de fiecare dată cînd li se vor adresa solicitări similare şi spun că a fost vorba doar de un caz special şi de un gest de omenie faţă de un om în vîrstă aflat la ananghie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-au plătit consilierii locali amenda.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
I-au plătit consilierii locali amenda4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei