Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înainte de termen

Protestele poliţiştilor s-au finalizat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Protestele poliţiştilor sindicalişti suceveni nu vor mai avea loc astăzi şi mâine, aşa cum era programat iniţial. Motivul este acela că reprezentanţii Guvernului au acceptat să se aşeze la masa negocierilor cu sindicaliştii, într-o încercare comună de a găsi o rezolvare faţă de nemulţumirile oamenilor cu epoleţi.

La acţiunea de pichetare de ieri au fost prezenţi mai mulţi oameni decât de obicei, 52, după o umilă numărătoare. Ca şi în primele două zile, grosul a fost asigurat de sindicaliştii din Poliţia de Frontieră, care au fost în număr dublu faţă de colegii lor din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava.
Protestul s-a desfăşurat fără incidente şi s-a limitat doar la pichetarea sediului Prefecturii, nu şi al IPJ Suceava, cum s-a întâmplat marţi.
Oamenii care au trecut prin zonă au rămas surprinşi de imaginea care li se deschidea în faţa ochilor şi au stat minute în şir cu privirea aţintită spre poliţiştii protestatari.
„Nu m-am gândit vreodată că poliţiştii vor ieşi în stradă să protesteze. Dacă cer doar să se respecte legea nu am nimic împotrivă, dar şi ei trebuie să dea dovadă de mai multă competenţă”, a opinat Ştefan Sandu.
Bătrânii nu au uitat nici de pensiile mici pe care le primesc şi cred că poliţiştii ar trebui să fie mulţumiţi cu salariile pe care le primesc, chiar dacă acestea au fost diminuate.
„Să mai ia de la Turism, de la Udrea, şi să dea acolo unde este nevoie. Eu ştiu că dacă nu ai bani, te gospodăreşti în aşa fel încât să-ţi ajungă, nu te apuci de distracţii şi lux”, a precizat Aspazia Socaciu.

 

Protestele au ţinut trei zile

Protestele sindicaliştilor din Poliţie şi Poliţia de Frontieră au durat de luni până ieri. În fiecare dintre cele trei zile, a fost pichetat sediul Poliţiei de Frontieră din Rădăuţi, precum şi sediul Prefecturii Suceava. Marţi, pentru 20 de minute, a fost pichetat şi sediul IPJ Suceava. Iniţial, se stabilise ca protestele să aibă loc simultan în cele trei locaţii, numai că din cauza numărului mic de sindicalişti din Poliţia Suceava, pentru acţiunea de la sediul acestei instituţii nu au existat suficienţi oameni. Din acest motiv, sindicaliştii prezenţi marţi în faţa Prefecturii au decis să se deplaseze şi în faţa sediului IPJ Suceava, unde şi-au fluierat nemulţumirile.
Protestatarii reclamă că legile nu sunt respectate şi că nu-şi primesc drepturile stipulate. Printre altele, oamenii spun că nu li decontează chiriile, iar consumabilele le cumpără din banii lor. De asemenea, cotele de carburant alocate sunt prea mici şi sunt nevoiţi să pună bani din propriul buzunar pentru a se deplasa la intervenţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protestele poliţiştilor s-au finalizat ieri.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Protestele poliţiştilor s-au finalizat ieri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei