Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 aug 2009 - Anul XIV, nr. 185 (4171)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exproprieri

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, îngreunate în zona Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Firma SC CF – Grup Colas Iaşi nu poate să înceapă lucrările de construcţie a şoselei de centură a Sucevei în zona comunei Pătrăuţi pe motiv că şase persoane care au terenuri pe traseul viitoarei rute nu au încă titluri de proprietate.
Problema a fost dezbătută în cadrul ultimei şedinţe pe care preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut-o cu firma de construcţie a şoselei, proiectantul, firma de avocatură care se ocupă de exproprieri, precum şi cu primarii comunelor pe raza cărora se realizează investiţia.
În cadrul discuţiilor, directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Romică Andreica, a subliniat faptul că începerea lucrărilor în zona Pătrăuţi este posibilă numai dacă membrii comisiei locale de fond funciar al acestei comune se întrunesc pentru a întocmi procesele verbale de punere în posesie a celor şase persoane.
La rândul său, Gheorghe Flutur a solicitat la rândul său urgentarea rezolvării acestei probleme, precizând că cele şase cazuri în care nu se pot face exproprierile de terenuri pot „deranja” întreaga investiţie.
Pe de altă parte, o problemă dezbătută în cadrul întâlnirii a fost şi cea a mutării a şase stâlpi de înaltă tensiune care se află pe traseul viitoarei şosele de centură a Sucevei. Reprezentanţii E.On prezenţi la şedinţă au anunţat că au reuşit să identifice viitoarele suprafeţe de teren unde ar urma să fie mutaţi stâlpii respectivi, însă nu i-a găsit pe toţi proprietarii terenurilor respective. Reprezentanţii E.On au mai arătat că Staţiunea de Cercetare şi-a dat acordul pentru cedarea unei suprafeţe de teren şi urmează ca şi Consiliul Local Ipoteşti să aprobe o hotărâre în acest sens pentru o altă porţiune de teren. O problemă apărută este însă în comuna Moara, unde reprezentanţii E.On au precizat că preotul Stan a condiţionat cedarea unei suprafeţe de teren pentru mutarea stâlpului de înaltă tensiune, solicitând ca locuinţa sa să aibă acces direct la viitoarea şosea de centură. Flutur a arătat că o astfel de cerinţă este imposibil de îndeplinit, urmând că se găsească o altă soluţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, îngreunate în zona Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, îngreunate în zona Pătrăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei