Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 aug 2009 - Anul XIV, nr. 184 (4170)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tarife

Câmpulungenii plătesc mai mult pentru apa rece şi canalizare

Câmpulungenii vor plăti, începând cu luna aceasta, mai mult pentru apa potabilă consumată şi pentru canalizare. Potrivit HCL 85 adoptate de Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc, apa potabilă costă 2,32 lei/mc, iar canalizarea 1,86 lei /mc, fără TVA.
Consilierii au specificat însă că aceste preţuri vizează asigurarea apei din două surse şi furnizarea 24 de ore din 24. Precizarea a mai fost făcută şi cu alte ocazii, dar furnizorul nu a păţit nimic dacă nu a respectat-o.
Noua majorare a tarifelor pentru câmpulungeni a fost adoptată de consilierii locali numai pentru că furnizorul riscă să dea faliment şi nu mai poate plăti datoriile pentru curentul electric consumat.
ACET SA are, la rândul său, de recuperat sume mari de la datornici şi în prezent există deja 160 de procese pe rol pentru executare silită a acestora.
„Din calculele făcute rezultă că, indiferent dacă vom aproba sau nu acest proiect de hotărâre, situaţia acestei societăţi comerciale este foarte grea. Sunt datorii imense, societatea are de recuperat suma de 6,6 miliarde lei. Dacă acest proiect de hotărâre nu va trece, situaţia economică a acestei societăţi se agravează şi mai mult. Se propune o mărire nu chiar foarte mare, pentru că dacă nu le dăm şansa să se redreseze riscă să-şi înceteze activitatea. Comisia economică a avizat favorabil proiectul de hotărâre tocmai pentru ca această societate să-şi poată achita în primul rând datoriile faţă de E-ON Moldova. Lunar vor fi monitorizate datoriile pe care le cumulează societatea în cauză. Solicităm şi domnului director Emil Athes să treacă la recuperarea cît mai urgentă a creanţelor”, a explicat viceprimarul Mihăiţă Negură în plenului legislativului, înainte de aprobarea majorării tarifelor. Deşi au existat discuţii în care consilierii locali au opinat că preţul practicat de ACET ar trebui să fie unic în judeţ, iar municipiul să nu mai aibă cel mai mare preţ la apă, în final legislativul a aprobat majorarea de tarife.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câmpulungenii plătesc mai mult pentru apa rece şi canalizare.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Câmpulungenii plătesc mai mult pentru apa rece şi canalizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei