Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 aug 2009 - Anul XIV, nr. 178 (4164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Solicitare

Flutur cere clarificarea situaţiei şefilor poliţiştilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Eficienţa ultimelor acţiuni ale procurorilor, jandarmilor şi poliţiştilor în anihilarea unor structuri de timp mafiot, într-o perioadă în care capi ai poliţiei se aflau în concedii medicale prelungite, l-a determinat pe preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, să solicite atât celor direct vizaţi, cât şi şefilor lor de la Bucureşti o clarificare grabnică a situaţiei.
În zilele în care s-a realizat capturarea reţelei de racolare a cărăuşilor de droguri şi a grupării care a tâlhărit valutiştii erau în concediu medical şase şefi din diverse compartimente ale Poliţiei, din Suceava şi Fălticeni, şi şapte-opt de la SRI.
Surse care au preferat anonimatul susţin că unii dintre cei aflaţi în concediu medical îşi pregătesc de fapt trecerea în rezervă, deoarece ar fi „ultimul tren” pentru a beneficia de salarii compensatorii cuprinse între 800 şi un miliard de lei vechi şi o pensie de circa 1000 de dolari.
Preşedintele CJ Gheorghe Flutur apreciază că „interimatele, provizoratele, aceste aşteptări de cine conduce sau cine urmează să conducă nu fac bine” şi spune că „trebuie să scurtăm perioada de provizorat, interimatele, inclusiv aceste probleme legate de concediile medicale”.
„Poate unii sunt bolnavi şi le doresc însănătoşire grabnică, dar eu cred că societatea este un pic bolnavă şi ea trebuie vindecată prin asigurarea liniştii şi ordinii publice şi organele plătite din bugetul de stat trebuie să vegheze 24 de ore din 24”, a declarat Gheorghe Flutur.

 

Flutur transmite felicitări pentru procurori, poliţişti şi jandarmi

Acesta a spus că merită felicitări şi aprecieri cei care au finalizat aceste acţiuni de descoperire a infractorilor care au înspăimântat în ultima perioadă Suceava.
„Apelul pe care l-am făcut în ultimele zile sunt bucuros că s-a materializat, de aceea atât organele de poliţie, cât şi cele de anchetă, Parchet trebuie să fie felicitate şi sper ca în continuare să fie vigilenţi, să nu mai avem astfel de probleme şi să se concentreze în special pe prevenire. Exemplele pe care le pot da prin prinderea acestor bande de infractori şi de escroci trebuie mult mediatizate, să nu mai avem astfel de situaţii”, a afirmat Flutur.
El crede că, cel puţin în cazul bandei care ataca valutişti, ar fi bine de făcut un studiu de caz pentru a avea răspuns la întrebarea cum poate fi frânat din faşă teribilismul unor tineri şi cum poate fi stimulată reactivitatea societăţii civile.
„Toţi trebuie să ne asumăm vina. Acum, că i-am prins, sigur că merită aplauze cei care i-au prins, dar eu sunt prudent în continuare. Nu voi renunţa să am o discuţie cu ATOP de la CJ Suceava, care după părerea mea trebuie să nu mai fie reactivă, ci proactivă. Periodic, să facă analize critice, la obiect, şi dacă este cazul să propună şi măsuri. Aceste organizaţii de tip mafiot au drept cauze, pe de o parte, teribilismul care i-a contaminat pe unii mergând prin diverse ţări străine, pe de altă parte o lipsă de educaţie din familie şi din şcoală, dar şi reacţia societăţii civile, care a fost slabă sau foarte slabă. La toate astea, organele statului nu au lucrat eficient în prevenţie. S-a citit în presă de comportamente de tip mafiot, şantaj, răpiri, mutilări. Astea seamănă a ţară necondusă, a ţară care n-are organele de ordine la post. Mă bucur că şi-au revenit şi organele de ordine au făcut lumină şi aştept în continuare vigilenţă”, a mai spus preşedintele Flutur.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur cere clarificarea situaţiei şefilor poliţiştilor suceveni.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Flutur cere clarificarea situaţiei şefilor poliţiştilor suceveni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Raspuns trimis de
( 2 aug 2009, 07:32:39
Locuri de munca = infractiuni mai putine . Pe timpul lui nea Nicu nu aveai timp sa-ti faci planuri de jaf , spargeri , etc . Daca nu aveai loc de munca te trimitea la Canalul Dunare Marea Neagra sau pe alte santiere ale Economiei Nationale . E greu de suportat stomacul gol , e greu sa nu ai cu ce-ti plati facturile sau sa nu ai cu ce te imbraca insa cel mai greu e de suportat foamea si acest lucru duce de cele mai multe ori la astfel de fapte antisociale . In tara asta avem la conducere oameni care nu-i prea intereseaza ca unii nu au ce pune pe masa , nu lupta pentru a gasii solutii legale de a asigura cel putin a unui membru al familiei un serviciu cat de cat pentru a putea supravietuii . Guvernantii nostrii fac politica de buzunar , la fel este si interesul serviciului . Buzunarul propriu este interesul , nu natiunea . Pentru natiune se face doar vorbaraie multa si fara efect , vorbe , sedinte , hartii , timp pierdut si totul fara efect .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei