Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 iun 2009 - Anul XIV, nr. 139 (4125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Campania de informare privind vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col uterin începe pe 25 iunie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin la fetiţe, lansată luni de Ministerul Sănătăţii, va fi demarată în judeţul Suceava pe data de 25 iunie, cu o întâlnire organizată la Casa de Cultură, începând cu ora 13.00, la care vor participa medicii şcolari din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni.
Aşa a informat ieri directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Marinela Grădinaru, care a adăugat că după această întrunire urmează o alta similară, pe 26 iunie, la hotelul “Zimbru” din Câmpulung Moldovenesc, cu medicii din această zonă şi cu cei din Gura Humorului şi Vatra Dornei.
Campania de informare se va extinde în rândul profesorilor diriginţi din şcoli, în perioada 5-25 septembrie, pentru ca în intervalul septembrie-octombrie să vină rândul părinţilor de a fi informaţi, având în vedere că ei sunt cei care trebuie să-şi dea acordul pentru vaccinarea copilelor.

 

“Anul acesta, ministerul consideră că este necesară o mai bună informare”

Dr. Marinela Grădinaru a explicat că prin aceste întâlniri se doreşte o informare cât mai bună a populaţiei cu privire la importanţa imunizării împotriva virusului Papilloma, responsabil de apariţia cancerului de col uterin în 96% din cazuri. Ea a subliniat că vaccinarea fetiţelor va începe în octombrie, iar deosebirea faţă de anul trecut este că în 2009 nu vor mai fi vaccinate fetiţele din clasa a IV-a, ci cele din clasele VI-VII.
“Anul acesta, ministerul consideră că este necesară o mai bună informare. S-a început din timp această campanie pentru că s-a considerat că cea de anul trecut s-a făcut în pripă, iar părinţii nu au fost corect informaţi”, a spus adjunctul DSP, cu precizarea că vaccinarea este mai potrivită la vârsta la care menstruaţia este deja instalată, motiv pentru care s-a renunţat la imunizarea elevelor de clasa a IV-a.
Campania de informare din 2009 se desfăşoară sub mesajul „Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale, informează-te!”.

 

În 2008, în ţară, doar 2% din fetiţele de clasa a IV-a au primit serul

Programul de vaccinare împotriva virusului Papilloma, demarat de Ministerul Sănătăţii în 2008, a fost îngheţat de către Ion Bazac după ce doar 2% din grupul ţintă a fost imunizat.
În judeţul Suceava, din cele 4.439 de fetiţe cu vârste între 10 şi 11 ani, care au fost luate în evidenţă în vederea imunizării, doar 35 au primit serul. Vaccinarea copilelor a fost refuzată în masă de părinţi, aceştia apreciind că vaccinul se administrează la vârste prea mici, iar, pe deasupra, acesta nu a fost suficient testat şi nici nu se cunoaşte durata de protecţie după imunizare.
Vaccinarea împotriva virusului Papilloma este reprezentată de un ciclu de trei injecţii în braţ, administrate fetiţelor în decurs de 6 luni.
În ţara noastră, cancerul de col uterin reprezintă prima cauză de mortalitate prin cancer la femeile cu vârsta cuprinsă între 15 şi 44 de ani. Zilnic, cumplita maladie ucide şase femei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania de informare privind vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col uterin începe pe 25 iunie.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Campania de informare privind vaccinarea fetiţelor împotriva cancerului de col uterin începe pe 25 iunie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei