Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protocol „bombă”

Frământări cu „iz” de schimbare în Consiliul Local Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea din Consiliul Local Municipal Rădăuţi ar putea să-şi schimbe orientarea dacă un proiect de protocol între organizaţiile locale PD-L şi PNŢCD, proiect care prevede şi înlocuirea viceprimarului liberal şi instalarea unui viceprimar ţărănist, va fi semnat de preşedinţii celor două formaţiuni politice.

În după amiaza zilei de joi, unul dintre liderii judeţeni PD-L Suceava a avut o întâlnire „de taină” cu reprezentanţii PNŢCD-ului rădăuţean. Ca urmare, a fost redactat un protocol de colaborare între cele două organizaţii, protocol care a început să circule de ieri dimineaţă pe diverse „căi” în municipiu, şi care are ca suport „compatibilităţile de programe politice locale ale celor două formaţiuni politice”, conform textului din document.

În acesta se prevede colaborarea pentru sprijinirea reciprocă a proiectelor de hotărâri pe care le vor prezenta spre aprobare Consiliului Local Rădăuţi, atribuirea funcţiei de viceprimar consilierului local PNŢCD Mihai Curelar, sprijinul conducerii administrative a judeţului Suceava pentru promovarea în următoarele 12 luni în municipiul Rădăuţi a unei ample lucrări de reabilitare a centrului istoric al acestuia.

Ultimul punct din protocol atacă o problemă sensibilă vizavi de „sănătatea” urbei, şi anume arată că cele două organizaţii, prin membrii pe care îi au în funcţii publice şi prin alte persoane desemnate în acest sens, vor urmări în permanenţă evitarea impacturilor negative asupra mediului pe care le vor avea viitoarele investiţii care se vor face pe raza municipiului Rădăuţi.

„În acest sens se vor face dezbateri publice mergând până la organizarea de referendumuri locale prin care să se consulte populaţia Rădăuţiului asupra problemelor locale de protecţie a mediului”, se arată la finalul acestuia.

Contactat telefonic şi întrebat despre protocolul care ar duce la schimbări majore în Consiliul Local Rădăuţi, preşedintele Organizaţiei Municipale Rădăuţi PNŢCD a declarat pentru Monitorul de Suceava: „Deocamdată nu pot confirma. Sunt nişte tatonări, iar acest protocol este la stadiu de crochiu. În schimb nu exclud posibilitatea semnării acestui gen de protocol”.

În condiţiile în care înţelegerea dintre cele două partide din municipiul Rădăuţi va fi confirmată, noua majoritatea din deliberativul local va fi constituită din nouă voturi PD-L alături de cele două de la PNŢCD, din totalul de 19, cu menţiunea că până acum ţărăniştii au votat împreună cu PSD – şapte voturi şi PNL – un vot.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Frământări cu „iz” de schimbare în Consiliul Local Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Frământări cu „iz” de schimbare în Consiliul Local Rădăuţi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei