Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Concluzii

Punerile în posesie în parcul Şipote s-au făcut în baza unor documente „neconforme cu realitatea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Punerile în posesie a unor persoane fizice cu terenuri în parcul dendrologic Şipote s-au făcut în baza unor documente „neconforme cu realitatea”. Aceasta este concluzia la care a ajuns prefectul Sorin Popescu în urma verificărilor efectuate imediat ce a fost instalat în  funcţie.

Popescu a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, filmul evenimentelor, adică cum s-a ajuns ca zece cetăţeni să primească în total 1,3 hectare de „teren arabil” în parcul Şipote, în condiţiile în care suprafeţele respective nu puteau fi puse în posesie, fiind terenuri proprietate publică.

Prefectul a arătat că, prin Decretul 659 din 1973, un număr de 101 persoane fizice care aveau pământ în acea zonă au fost expropriate, suprafeţele trecând în proprietatea statului. Cetăţenii respectivi, a precizat prefectul, au fost remuneraţi. În 1988, terenul respectiv a trecut în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, scopul fiind acela de a împăduri aceste suprafeţe cu specii care să regleze nivelul apei freatice.

„Ulterior, pe aceste suprafeţe au fost proiectate şi executate lucrări de drenare a apei freatice. Aceste lucrări încep de lângă Casa de Cultură şi se continuă în zona parcului Şipote”, a explicat prefectul.

 

Situaţia din parcul Şipote, în atenţia Poliţiei

Acesta a adăugat că, după 1990,  o parte din cetăţenii expropriaţi s-a adresat Prefecturii, solicitând reconstituirea dreptului de proprietate. Iniţial, cererile lor au fost invalidate, oamenii adresându-se instanţelor de judecată. În prima fază, instanţele au invalidat dreptul lor de proprietate asupra terenurilor, însă după contestaţii s-a ajuns ca în 10 cazuri să se reconstituie dreptul de proprietate cu „terenuri agricole”.

„Potrivit articolului 5 din Legea 18/1991, pe terenuri proprietate publică nu li se poate reconstitui dreptul de proprietate persoanelor fizice. Terenul proprietate publică este inalienabil, insesizabil şi imprescriptibil. Verificând toate documentaţiile, am constatat că la baza emiterii ordinului de prefect, a hotărârilor comisiei judeţene de fond funciar sau chiar a hotărârilor judecătoreşti au stat acte care sunt neconforme cu realitatea”, a spus Popescu.

El a menţionat că s-a adresat Inspectoratului Judeţean de Poliţie pentru a verifica modul cum au fost interpretate datele şi că va solicita instanţei anularea titlurilor de proprietate emise pentru cele 1,3 hectare în parcul Şipote. El a mai spus că pe aceste terenuri nu se va putea construi nimic, niciodată, pentru că pe acestea sunt executate lucrări de drenaj a apei freatice constând în chesoane, drenuri şi conducte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Punerile în posesie în parcul Şipote s-au făcut în baza unor documente „neconforme cu realitatea”.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Punerile în posesie în parcul Şipote s-au făcut în baza unor documente „neconforme cu realitatea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frectii trimis de
(10 mar 2009, 19:47:49
oare prefectul stie ca cei expropiati"au fost remunerati" in bataie de joc cu citiva lei procedura specifica orinduirii bolsevice? oare stie ca cei expropiati au dreptul prin legea 1o sa li se restituie terenurile? Pe celelalte reconstituiri din oras in favoarea unor smecheri le stie prefectul?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei