Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 mar 2009 - Anul XIV, nr. 56 (4042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Soluţii

Materialele nefolosite la reconstrucţia caselor distruse de inundaţii vor ajunge la rezerva de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Materialele achiziţionate de Guvern pentru reconstrucţia caselor din judeţul Suceava distruse de inundaţiile din vara anului trecut, dar care nu au fost folosite, vor fi trimise la rezerva de stat, într-un depozit din judeţul Bacău.

Prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a precizat că în momentul de faţă, în depozitele din judeţ mai există 480 de metri cubi de BCA, 180 de tone de ciment, 17.900 kilograme de armătură,  100 metri cubi de lemn ecarisat, 86 metri cubi de cherestea, 2.900 metri pătraţi de tablă, 31 de uşi de interior şi 31 uşi de exterior, ferestre, balast, nisip.

„Această situaţie se datorează faptului că în Hotărârea de Guvern prin care s-a decis achiziţionarea acestor materiale a fost trecut un număr mai mare de case decât cele care ar fi trebuit reconstruite. Este vorba despre cele 23 de case din comuna Arbore, care nu au fost afectate de inundaţii, ci doar se aflau în zona inundabilă. Nefiind necesară reconstrucţia lor, materialele respective nu pot fi folosite”, a explicat Popescu.

Prefectul a explicat că transportul materialelor de construcţie nefolosite în judeţul Bacău se va face cu costuri minime, care vor fi acoperite din fondul aflat la dispoziţia Comitetului pentru situaţii de urgenţă. Popescu a precizat că din acest fond se va achita doar contravaloarea combustibilului pentru transportul până la Bacău, urmând ca banii neutilizaţi să fie împărţiţi la familiile ale căror case nu au fost finalizate.

Sorin Popescu a precizat că în cursul săptămânii trecute a verificat modul în care au fost efectuate lucrările de reconstrucţie a caselor distruse de inundaţii, constatând că există şi exemple pozitive, însă a găsit şi „lucrări făcute prost”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Materialele nefolosite la reconstrucţia caselor distruse de inundaţii vor ajunge la rezerva de stat.
 Vizualizări articol: 1074 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Materialele nefolosite la reconstrucţia caselor distruse de inundaţii vor ajunge la rezerva de stat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei