Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 feb 2009 - Anul XIV, nr. 43 (4029)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Educaţie

Universitatea Suceava dă startul celei de-a doua ediţii a concursului „Student pentru o zi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava lansează, luna viitoare, cea de-a doua ediţie a Concursului Regional „Student pentru o zi”, competiţie adresată elevilor din ultimul an de liceu din judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ. Concursul se va desfăşura în perioada 15 martie-10 aprilie 2009, iar la competiţie vor participa câte doi elevi desemnaţi din fiecare liceu sau colegiu naţional din judeţele menţionate anterior.

Concursul constă într-o probă scrisă de trei ore, la o disciplină în funcţie de domeniul pentru care optează candidatul, iar tematica de concurs şi bibliografia sunt afişate pe site-ul www.studentpentruozi.usv.ro.

Prima zi de concurs este 15 martie, când se va avea loc testarea candidaţilor înscrişi pentru domeniile matematică, fizică, limba şi literatura română. Pe 22 martie vor avea loc testările pentru domeniile limba şi literatura engleză, spaniolă, informatică şi electronică-automatizări. Concursul va continua pe 29 martie pentru domeniile geografie, istorie, psihologie şi filosofie, şi pe 5 aprilie pentru economie, biologie, franceză şi germană.

 

120 de candidaţi, anul trecut

Elevii care se califică pe primele trei locuri, cât şi cei premiaţi cu menţiuni, obţin un certificat care le oferă posibilitatea de a fi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, cu înscrierea gratuită, pe locurile fără taxă.

Totodată, Universitatea „Ştefan cel Mare” va oferi câte 500 de lei fiecărui elev clasat pe locul I, câte 300 de lei concurenţilor care termină competiţia pe locul II şi câte 200 de lei ocupanţilor locului III.

În anul şcolar trecut, 120 de elevi au participat la prima ediţie a concursului „Student pentru o zi”.

Prin participarea la această competiţie, elevii au posibilitatea să experimenteze viaţa de student, atât sub aspectul educaţional, prin susţinerea de examene, cât şi social, fiind cazaţi în campusul universitar. Concursul urmăreşte familiarizarea elevilor cu mediul studenţesc şi demonstrarea evoluţiei ascendente a învăţământului preuniversitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava dă startul celei de-a doua ediţii a concursului „Student pentru o zi”.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea Suceava dă startul celei de-a doua ediţii a concursului „Student pentru o zi”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei