Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 feb 2009 - Anul XIV, nr. 37 (4023)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Pârtie arhiplină

De la copii de grădiniţă la pensionari, elevi de weekend ai şcolii de schi de la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Miile de turişti care vin la sfârşitul fiecărui weekend pe pârtiile de la Vatra Dornei au posibilitatea să înveţe să schieze sau să se perfecţioneze în acest sport, cu ajutorul unor monitori profesionişti, atestaţi de Federaţia Română de Schi.

De la copii de grădiniţă, adolescenţi, tineri, oameni în toată firea sau chiar pensionari, numărul celor care vor să înveţe să schieze sub îndrumarea unui specialist e tot mai mare de la un weekend la altul.

 

„Niciodată nu e prea târziu să înveţi să schiezi”

Cum şi în weekendul ce tocmai a trecut condiţiile de schi au fost foarte bune, stratul de zăpadă având în jur de 35 de centimetri pe pârtiile de la Vatra Dornei, staţiunea suceveană nu a dus lipsă de turişti.

Dacă în urmă cu câţiva ani, toţi cei care vroiau să înveţe să schieze fie apelau la ajutorul rudelor ori prietenilor care-i învăţau, aşa cum se pricepeau şi ei, să facă primii paşi pe pârtie, fie se încumetau să o facă singuri, renunţând, însă, după primele trânte, sau rămânând doar la baza pârtiei, mulţumindu-se că reuşesc să-şi ţină echilibrul câţiva metri, în prezent doritorii pot apela la serviciile profesioniste ale unei şcolii de schi.

„Noi suntem la Vatra Dornei din 2004, încă de când am obţinut atestarea oficială. Aceste servicii sunt foarte cerute şi nu ducem deloc lipsă de clienţi. Din contră chiar.... Elevii sunt de toate vârstele, de la copii de la trei ani şi jumătate în sus, la adolescenţi, tineri şi chiar pensionari. Niciodată nu e prea târziu să înveţi să schiezi. La început facem o iniţiere de bază în schiul alpin, primul nivel, ceea ce înseamnă practic controlul unei alunecări în condiţii de siguranţă. În funcţie de nivel, putem ajunge şi la pregătire pentru schiul de înaltă performanţă... Suntem în total 17 monitori, pentru orice nivel tehnic de pregătire şi pentru orice pretenţie”, ne explică dorneanul Petru Grigoraş, directorul şcolii de schi de la Vatra Dornei, lector universitar doctor în cadrul unei facultăţi de educaţie fizică şi sport din Cluj.

 

De pe pârtie, la river rafting pe râul Bistriţa

Lecţiile cu monitorii de schi pot fi atât private (50 de lei pe şedinţă), pentru cei care doresc o atenţie exclusivă din partea monitorului, cât şi colective, pentru grupuri de turişti. Acestea din urmă, în funcţie de durata cursului şi numărul de cursanţi, pot ajunge între 10 până la 15 lei de persoană per şedinţa de iniţiere în schi.

„10-12 şedinţe sunt suficiente pentru a trece prin toată tehnica de bază. Am avut clienţi care au învăţat cu noi să schieze şi m-au sunat apoi de pe pârtii din diferite ţări să-mi spună că se descurcă excelent şi chiar le dau lecţii multor altor schiori”, mărturiseşte şeful monitorilor de schi.

Petru Grigoraş spune că lista serviciilor oferite de şcoala de schi Vatra Dornei cuprinde şi lecţii de snowboard, tabere de schi pentru copii sau pentru grupuri organizate şi chiar organizarea de competiţii de schi, beneficiind şi de fanioane de cupă mondială, omologate de Federaţia Internaţională de Schi.

„După ce trece iarna, ne pregătim pentru sezonul de vară. Avem aici o zonă extraordinară şi, împreună cu partenerii noştri de agrement estival, vom organiza coborâri cu bărcile de river rafting pe râul Bistriţa, vom face escaladă, rapel, organizăm team buildinguri, parapantă, mountain bike, ture pe munte, nopţi de supravieţuire şi, mai nou, ne-am apucat de enduro, cu motoarele pe trasee de offroad”, încheie Petru Grigoraş.         

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la copii de grădiniţă la pensionari, elevi de weekend ai şcolii de schi de la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
De la copii de grădiniţă la pensionari, elevi de weekend ai şcolii de schi de la Vatra Dornei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei