Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Peste o sută de mii de elevi se întorc astăzi la şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De astăzi, peste o sută de mii de preşcolari şi elevi suceveni se reîntorc la ore, după o vacanţă de aproximativ două săptămâni. Primul semestru al acestui an şcolar se încheie pe 30 ianuarie, şi astfel, în doar trei săptămâni elevii vor mai avea o vacanţă de o săptămână, după care, pe 9 februarie 2009 va începe cel de-al doilea semestru. Semestrul al doilea începe luni, 9 februarie 2009 şi se termină vineri, 12 iunie 2009. În perioada 11 aprilie - 20 aprilie elevii vor fi în vacanţă de primăvară. Mult aşteptata vacanţă de vară va începe sâmbătă, 13 iunie şi se va termina duminică, 13 septembrie 2009.

Pentru elevii de clasa a şaptea şi cei de clasa a opta care nu au susţinut tezele unice din acest semestru, urmează o perioadă grea. Aceştia trebuie să se pregătească pentru a susţine tezele restante, dar şi pentru a le da şi pe cele din al doilea semestru al anului şcolar.

Pe 12 februarie, elevii de clasa a opta vor susţine teza restantă la istorie şi geografie, pe 17 februarie este programată teza la limba şi literatura română, iar pe 19 februarie cea la matematică.

 

Profesorii ameninţă cu grevă

Revenirea elevilor şi cadrelor didactice la şcoală readuce în discuţie problema salarizării dascălilor, care aşteaptă acum de la noul Guvern majorarea lefurilor cu 50%. Sindicaliştii ameninţă că vor ieşi în stradă şi sunt dispuşi să pornească greva generală, dacă nu vor primi salarii mărite.

În luna noiembrie a anului trecut, marea majoritate a dascălilor suceveni a intrat în grevă japoneză pentru o săptămână, după care a urmat o grevă de avertisment de două ore, din cauză că Guvernul nu a aplicat legea majorării salariilor cu 50%. Greva din luna noiembrie trebuia să culmineze cu încetarea activităţii la catedră pe o perioadă nelimitată, însă sindicaliştii au amânat protestele, şi au spus că le vor relua după instalarea noului Guvern, dacă legea nu se va aplica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de mii de elevi se întorc astăzi la şcoală.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de mii de elevi se întorc astăzi la şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei