Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 ian 2009 - Anul XIV, nr. 1 (3987)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Intervenţie pirotehnişti

Alarmă cu bombă în gara din Gura Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O persoană neidentificată încă a sunat la dispeceratul 112 şi le-a anunţat pe operatoare că în staţia CFR din oraşul Gura Humorului a fost amplasată o bombă.

Apelul telefonic a fost înregistrat marţi, 30 decembrie 2008, la câteva minute după ora 19:00. La faţa locului a fost trimisă de urgenţă grupa pirotehnică din cadrul Detaşamentului Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă (DPIR), oamenii legii folosindu-se şi de un câine special antrenat în depistarea dispozitivelor explozive.

Din fericire, după ce-au scotocit fiecare metru pătrat al gării, pirotehniştii poliţiei au stabilit că alarma a fost una falsă.

Cercetările în acest caz au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice, care vor încerca să identifice persoana care a sunat la 112 şi a anunţat amplasarea aşa-zisei bombe din gară. „Teroristul” de ocazie se va alege cu dosar penal, fapta sa fiind pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Dacă e minor, aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor, şi nu răspunde penal, părinţii acestuia vor fi cei care vor suporta rigorile legii şi vor fi nevoiţi să plătească din propriul buzunar contravaloarea intervenţiei grupei pirotehnice, plus o sancţiune contravenţională pentru că nu şi-au supravegheat odrasla.

 

Diplomatul suspect

Cu câteva ore înainte de alarma falsă cu bomba de la Gura Humorului, pirotehniştii DPIR au intervenit şi pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Suceava, acolo unde o patrulă de jandarmi a observat un colet suspect, de tip diplomat, aşezat lângă unul din stâlpii de iluminat public.

Câinele pirotehniştilor nu a semnalat prezenţa vreunei substanţe explozive în diplomatul respectiv, însă specialiştii poliţiei au făcut şi testul la mişcare, pentru a se asigura că într-adevăr nu este nici un pericol.

În cele din urmă, s-a constatat că diplomatul respectiv era gol.

 

„Bombele” anului 2008

În cursul anului trecut, pirotehniştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au fost puşi pe drumuri de tot felul de „terorişti” de ocazie, scotocind după presupuse bombe prin instituţii publice, unităţi de învăţământ, bănci şi chiar lăcaşuri de cult.

Seria alarmelor false teroriste din 2008 a fost începută de un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Cornu Luncii, care a anunţat amplasarea unei bombe în spitalul din Fălticeni. După ce-a fost prins de poliţie, şi-a recunoscut fapta şi a mărturisit că s-a inspirat de la un reportaj văzut la televizor. Un alt elev, în vârstă de 14 ani, a anunţat că a pus o grenadă în şcoala generală din Vereşti.

Lista „teroriştilor” continuă cu un minor în vârstă de 17 ani, din Vicovu de Sus, care a sunat la 112 şi a anunţat că a pus o bombă în spitalul din localitate. Gluma proastă l-a costat un dosar penal.

Anul trecut, operatoarele de la 112 au primit mai multe astfel de apeluri, pirotehniştii poliţiei fiind trimişi să caute eventuale dispozitive explozive şi în staţia CFR Suceava Vest (Şcheia), aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea, sediile a trei bănci din municipiul Vatra Dornei, atacurile aşa-zis teroriste vizând chiar şi postul de poliţie al comunei Dolheşti şi chiar Mănăstirea Sihăstria Putnei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alarmă cu bombă în gara din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Alarmă cu bombă în gara din Gura Humorului4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei