Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Haos magazine

Sărbătorile i-au antrenat pe suceveni într-un maraton al cumpărăturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
A început numărătoarea inversă până la Crăciun, şi fiecare oră care ne apropie de această sărbătoare provoacă „fierbere” prin marile magazine sucevene. Hipermarketurile sunt luate cu asalt chiar de la primele ore ale dimineţii de sute de oameni puşi pe cheltuit. Se vinde orice şi se cumpără tot, iar în urma „invaziei” de clienţi, rafturile magazinelor rămân goale.

Produsele specifice sărbătorilor, carnea, preparatele din carne, cozonacii şi vinurile se află în capul fiecărei liste de cumpărături, însă comercianţii spun că nici celelalte produse, îndeosebi cele alimentare, nu rămân multă vreme pe rafturi.

Sucevenii s-au lăsat antrenaţi într-un maraton al cumpărăturilor, iar acest lucru se vede nu doar în magazinele şi centrele comerciale din oraş, ci şi pe stradă, în trafic, mai ales la orele de vârf, când maşinile circulă bară în bară, iar şoferii trebuie să dea dovadă de mult calm când ies cu maşina în oraş.

 

Cumpărături la miezul nopţii

De calm au nevoie toţi cei care au lăsat cumpărăturile pentru Crăciun pe ultima sută de metri. Testul rezistenţei începe chiar de la intrarea în magazin, când cărucioarele pline de cumpărături sunt „vânate” de clienţii nou veniţi. Odată intrat în magazin, aventura începe. Aglomeraţie, forfotă şi îmbulzeală la rafturi. Raioanele cu produse alimentare sunt supraaglomerate, iar comercianţii cu greu reuşesc să umple rafturile golite de cumpărători.

„Am stat două ore în Kaufland pentru a cumpăra nişte fructe şi nişte legume. Este nebunie. Nici nu ai loc să treci cu cărucioarele, aşa este de aglomerat”, a spus Crenguţa Feher, unul dintre miile de suceveni  care a lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri.

Febra cumpărăturilor este istovitoare nu numai pentru clienţi, ci şi pentru comercianţi. Aceştia au spus că au trebuit să-şi aprovizioneze magazinele cu marfă de aproape două ori mai multă decât de obicei.

Cât despre numărul de cumpărători, comercianţii se declară mulţumiţi de „pofta” cu care sucevenii îşi cheltuiesc banii şi profită din plin de aceste sărbători. Şi pentru ca nimeni să nu rămână fără bucate pe masă şi fără cadouri sub brad, comercianţii au prelungit orarul de funcţionare al unor magazine până spre miezul nopţii, sau chiar non-stop.

Hipermarketul Metro a fost deschis non-stop de la începutul lunii decembrie şi până în această dimineaţă. Astăzi magazinul este deschis până la orele 16:00, iar începând cu 26 decembrie şi până pe 30 decembrie orarul de funcţionare va fi tot non-stop.

Şi la celelalte hipermarketuri sucevene programul de funcţionare în această perioadă s-a prelungit, iar la Auchan şi Selgros s-au putut face cumpărături până la miezul nopţii, în timp ce la Kaufland şi Carrefour sucevenii s-au putut aproviziona până la orele 23:00. Astăzi, majoritatea magazinelor se închid la orele 17:00.

 

Coadă la prăjituri

Hipermarketurile nu sunt însă singurele atracţii ale sucevenilor în această perioadă. Cofetăriile sunt şi acestea supraaglomerate în aceste zile. Ieri, la cofetăria Bristena din centrul oraşului s-a stat ore în şir la coadă. Pentru a cumpăra un platou de prăjituri pentru masa de Crăciun a fost nevoie de multă răbdare, şi de cel puţin două ore libere, pentru a sta la rând. La fel s-a întâmplat şi la alte cofetării din oraş. „Aşa e peste tot. Am luat şi de la Scala, şi tot aşa era”, povestea una dintre cliente, în timp ce stătea la rând.

Goana după cadouri a creat aglomeraţie şi în magazinele vestimentare şi în cele de jucării, iar comercianţii spun că fac vânzări cum numai înainte de Paşte mai au şanse să prindă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătorile i-au antrenat pe suceveni într-un maraton al cumpărăturilor.
 Vizualizări articol: 2377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Sărbătorile i-au antrenat pe suceveni într-un maraton al cumpărăturilor3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei