Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atitudine

Minorele intoxicate cu o substanţă necunoscută nu vor să colaboreze cu Poliţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cele două minore găsite în stare de inconştienţă pe un câmp din comuna Zvoriştea, cel mai probabil după ce au fost intoxicate cu o substanţă necunoscută, au refuzat să colaboreze cu Poliţia, declarând că nu au luat somnifere sau alte substanţe şi nici nu aveau cum să fie drogate de o altă persoană. Ele au pus starea lor pe seama menstruaţiei sau a unor căderi de calciu, variante care sunt însă imposibil de crezut, având în vedere că ambelor fete li s-a făcut rău aproape în acelaşi timp, iar starea lor de inconştienţă a fost profundă.

Cum familiile celor două fete refuză să suporte costul probelor toxicologice care ar urma să fie lucrate de Serviciul de Medicină Legală, oamenii legii nu mai pot face mare lucru.

 

Mamele adolescentelor, atenţionate să-şi supravegheze mai atent fetele

Ieri dimineaţă, cele două tinere, Narcisa, de 14 ani, şi Florina, de 16 ani, însoţite de mame, au venit la Poliţia municipiului Suceava, unde au fost chemate pentru a da declaraţii de către oamenii legii de la Biroul Poliţiei Rurale, cei care cercetează acest caz. Cele două au dat din umeri la aproape toate întrebările poliţiştilor, spunând că nu-şi pot explica cum de au ajuns să leşine în câmp. Una dintre ele a susţinut că i s-ar fi putut face rău deoarece se află la menstruaţie, iar cealaltă a spus s-ar fi speriat când şi-a văzut prietena într-o astfel de stare şi, din cauza unei căderi de calciu, ar fi leşinat şi ea.
Oamenii legii cred că cele două fete au luat mai multe pastile, probabil somnifere, iar acum nu mai vor să recunoască acest lucru. Varianta vehiculată iniţial, cum că li s-ar fi făcut rău după ce au băut suc cumpărat de la un chioşc din comună, este exclusă de poliţişti, şi alte persoane servind băutură din aceeaşi sticlă, fără a avea o stare similară.

„Nu ştiu ce s-o fi întâmplat, ele sunt prietene bune, se întâlnesc zilnic, însă nu am avut niciodată probleme cu ele. Fata mea nu a avut niciodată probleme de sănătate, numai răceli uşoare. Nu prea vor să mănânce, or fi leşinat de la foame, de la lipsă de calciu, nu ştiu...”, ne-a spus Maria Saicu, mama Narcisei, victima de 14 ani. În aceste condiţii, poliţiştii nu au putut decât să le atragă atenţia celor două mame să-şi supravegheze mai atent fiicele, în caz contrar existând riscul de a se ajunge la o tragedie.

 

Intoxicaţie cu o substanţă necunoscută, probabil somnifer  

Duminică după-amiază, în jurul orei 16.00, cele două minore au fost găsite leşinate pe un câmp din apropiere de şoseaua ce traversează comuna Zvoriştea. Transportate de urgenţă la Spitalul Suceava, victimele şi-au revenit repede după tratamentul administrat de doctori.

Din examinările preliminare ale specialiştilor, cele două adolescente s-au intoxicat cu o substanţă necunoscută, probabil somnifer.    

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Suceava, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, a arătat că fetele s-au internat cu diagnosticul „intoxicaţie cu substanţă necunoscută” şi că în afara analizelor uzuale li s-au mai recoltat probe toxicologice, care ar urma să fie lucrate de Serviciul de Medicină Legală din cadrul Policlinicii Suceava, la cererea Poliţiei.

„Noi constatăm ceva, acordăm asistenţa sanitară şi recoltăm probele pe loc, fiindcă în timp acestea se modifică. Demersurile legale sunt îndeplinite de oamenii legii. Testele toxicologice sunt scumpe şi se lucrează numai la cererea Poliţiei. Probele recoltate se păstrează în frigiderele noastre, o perioadă de 30 de zile. Dacă anchetatorii le solicită, le eliberăm imediat”, a precizat medicul de la Unitatea de Primire a Urgenţelor, adăugând că testele toxicologice se fac în general în cazul pacienţilor aflaţi în comă profundă sau decedaţi.

Ieri, doctorii din cadrul secţiei Pediatrie a Spitalului Suceava au arătat că fetele, care au declarat că au băut suc Adria, şi-au revenit după o noapte petrecută în spital. Minorele au fost externate luni dimineaţă, cu recomandarea către familie de a cerceta în anturajul lor, pentru a afla ce substanţă ar fi putut înghiţi.

„Pacientele au fost tratate cu perfuzii cu glucoză şi vitamine. Toate analizelor lor, inclusiv la rinichi şi ficat, au fost normale”, au punctat medicii care le-au îngrijit pe Narcisa Saicu şi Florina Raicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minorele intoxicate cu o substanţă necunoscută nu vor să colaboreze cu Poliţia .
 Vizualizări articol: 710 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Minorele intoxicate cu o substanţă necunoscută nu vor să colaboreze cu Poliţia4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   EFECTUL SOMNIFERULUI trimis de
(24 dec 2008, 12:52:17
DEGEABA SAU TREZIT DACA NU SAU SI DESTEPTAT DIN EFECTUL SOMNIFERULUI
2.   Vrajeala trimis de
(25 dec 2008, 06:35:24
Mi se pare o prostie sa suporte parintii costul testului. Atat timp cat platim taxe si suntem "asigurati" in statu asta d� drept...nu ar fi normal sa fie suportat de stat? Ca doar nu s-au dus si au cerut o analiza..s-a intamplat ceva cu ele. Desi si reactia e cam dubioasa..numai lucruri dubioase in SV in ultima vreme. Ne ducem dracu
3.   ... trimis de
(26 dec 2008, 12:58:01
Oare cum ar fi "abordat" cazul politistii daca ar fi fost vorba de fetele unui edil local ? Sau daca unul din parintii respectivelor ar fi fost magistrat ?

Garantat, ancheta ar fi urmat o cale normala.

In cazul nostru insa... au facut in asa fel incat fetele sa para vinovate, sau parintii lor (pentru ca nu-si permit sa plateasca expertize toxicologice ???).

Stimati "anchetatori", fetele au 14, respectiv 16 ani, deci sunt minore. Obligatia dvs. este sa va purtati cu "manusi", cel putin asa ar face un profesionist.

Profesionalism... greu cuvant pentru niste fosti militieni, actuali politisti.

Dar atunci cand iti cumperi un post caldut de unde daca nu curge, atunci pica... acest cuvant para ca ia o conotatie aparte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei