Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 nov 2008 - Anul XIII, nr. 281 (3962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Instanţă

Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată Guvernul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că instituţia pe care o conduce va da în judecată Guvernul României pe motiv că nu a alocat fondurile necesare pentru a acoperi cheltuielile cu programul „Cornul şi Laptele”. Flutur a precizat că necesarul de fonduri până la sfârşitul acestui an ar fi fost de 7,5 milioane de lei (75 de miliarde de lei), însă deşi CJ Suceava a notificat în diverse rânduri Guvernul cu privire la lipsa finanţării, Executivul nu a luat nici o măsură pentru rezolvarea acestei probleme.

Şeful administraţiei judeţene a arătat că CJ Suceava a reuşit să aloce din bugetul propriu o sumă de 6 milioane de lei pentru a plăti o parte din datoriile la firmele care furnizează corn şi lapte preşcolarilor şi elevilor din clasele I – VIII.

„Ne mai trebuie încă 1,5 milioane de lei, însă, deşi am notificat Guvernul de mai multe ori, nu s-a întâmplat nimic. Au trecut deja 30 de zile de când am spus că, dacă nu primim răspuns, vom acţiona în instanţă Guvernul, motiv pentru care vom face şi acest lucru. Asta în condiţiile în care potrivit unei ordonanţe, Guvernul este obligat să aloce resursele financiare pentru <Cornul şi laptele>. Consiliul Judeţean a găsit soluţii până acum, însă am fost obligaţi să luăm bani de la alte capitole bugetare. Este obligaţia Guvernului de a da aceşti bani, şi sper că viitorul Guvern, săptămâna viitoare, să ne dea aceşti bani”, a declarat Flutur.

 

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă socială vor primi tichetele de masă

Gheorghe Flutur a mai precizat că în cursul zilei de ieri, instituţia pe care o conduce a alocat fondurile necesare pentru acordarea tichetelor de masă angajaţilor Direcţiei de Asistenţă Socială.

Flutur a arătat că salariaţii acestei instituţii au câştigat în instanţă dreptul de a beneficia de aceste tichete, însă în bugetul Consiliului Judeţean nu erau prevăzute sumele pentru aceste cheltuieli. El a mai precizat că suma alocată pentru plata acestor tichete este de 870.000 de lei.

„Aducem aminte că în bugetul Consiliului Judeţean pe anul 2008 nu au fost prinse aceste sume. Asta pentru că a fost greşit abordată construcţia bugetară, deşi salariaţii au câştigat în instanţă aceste drepturi. Oricum, noi am virat ultimii bani pentru aceste tichete, astfel încât ele vor putea fi acordate salariaţilor”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată Guvernul României.
 Vizualizări articol: 1696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Consiliul Judeţean Suceava dă în judecată Guvernul României4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Consiliul Judetean Suceava trimis de
(28 nov 2008, 15:21:54
"""Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a anuntat ca institutia pe care o conduce va da �n judecata Guvernul Rom�niei pe motiv ca nu a alocat fondurile necesare pentru a acoperi cheltuielile cu programul ,,Cornul si Laptele""" tovarase FLUTUR de noapte poate nu stiti sau ati uitat ca acest program a fost infiintat de pdsr, de prietenul nastase patru case. Cu el ati facut multe afaceri impreuna. ASTA DA POLITICA, SA TE APUCI SA DAI IN JUDECATA ACU LA SFARSIT DE MANDAT UN GUVERN - pana acu ai avut pliscul mic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei