Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 nov 2008 - Anul XIII, nr. 266 (3947)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Comercianţii ambulanţi au asaltat Primăria

Peste 30 de comercianţi ambulanţi din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi din alte localităţi s-au adunat luni dimineaţă, la prima oră, în faţa primăriei din localitate şi au cerut să fie ascultaţi de primar. Oamenii, deşi nu au nici un fel de contract de închiriere sau abonamente la Primăria locală,  erau foarte supăraţi că nu li s-a mai permis accesul în târgul de mărfuri de lângă oborul municipiului în zi de târg şi strigau că au rate şi copii de crescut, iar interdicţia îi afectează serios. La faţa locului s-au aflat jandarmi şi poliţişti comunitari gata de o eventuală intervenţie, dar întâlnirea cu primarul s-a derulat civilizat şi fără altercaţii.

Problemele de acest gen s-au manifestat şi săptămâna trecută. Acestea au apărut după ce viceprimarul Mihăiţă Negură a informat Consiliul Local că în zona oborului şi târgului de mărfuri există construcţii vechi, nesigure, ce trebuie dărâmate, că nu s-a putut obţine autorizaţie sanitar-veterinară şi nu se mai poate funcţiona legal, ceea ce impune închiderea activităţii.

În plus, pentru că din terenul de acolo au fost alocaţi anterior de către Consiliul Local 2000 mp pentru sediul APIA, instituţie extrem de importantă pentru viitorul comunităţii locale, se impune delimitarea clară şi existenţa condiţiilor pentru construcţie. În consecinţă, vechile clădiri au fost demolate deja şi comercianţilor ambulanţi nu li se mai permite desfăşurarea în zonă.

Oamenii au crezut, săptămâna trecută, că este doar o măsură temporară, dar ulterior nu s-au mai informat şi au făcut drumul la Câmpulung degeaba cu marfă cu tot, ceea ce i-a înfuriat.

 

Soluţii

Primarul Gabriel Şerban le-a explicat că nu poate fi încălcată o hotărâre a Consiliului Local şi nu a cedat presiunilor. O parte dintre comercianţi au încercat ulterior să vândă marfa în acelaşi loc. Nu au fost amendaţi pentru a nu se escalada tensiunea, dar autorităţile câmpulungene nu vor mai permite săptămâna viitoare în nici un caz accesul lor în fostul târg de mărfuri.

„Se doreşte pregătirea terenului pentru construcţia de la APIA, foarte importantă pentru noi. Pentru diferenţa de teren analizăm mai multe variante de amenajare. Este posibil să revenim tot acolo cu oborul. Până la o decizie în acest sens, oborul va fi în parcarea de lângă bazar, iar o parte dintre comercianţii care vin în târgul de mărfuri, dacă fac cerere şi plătesc abonament, vor avea loc în bazar. Pentru o viitoare locaţie pentru aceşti comercianţi de produse industriale avem mai multe propuneri şi consilierii o vor alege pe cea bună. De altfel, este în lucru acum un program de configurare a comerţului în general, care va fi supus atenţiei Consiliului Local, prin care se vine cu propuneri concrete de amenajare şi modernizare. Există discuţii şi cu investitori privaţi locali şi externi, interesaţi de acest domeniu. Până la jumătatea lunii decembrie se va stabili o locaţie corespunzătoare. Până atunci, de săptămâna viitoare, trebuie să înţeleagă toată lumea că nu vom mai tolera acte de comerţ pe unde vrea fiecare şi că vor fi amendaţi conform legii”, ne-a declarat primarul Şerban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii ambulanţi au asaltat Primăria .
 Vizualizări articol: 1206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Comercianţii ambulanţi au asaltat Primăria1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei