Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Aleea comercială din Piaţa Mică, închisă abuziv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Blocarea accesului pe aleea comercială din Piaţa Mică a stârnit un val de nemulţumire a comercianţilor din zonă, care s-au trezit separaţi de clienţii lor printr-un gard de fier, păzit de poliţişti comunitari.

Nemulţumirea lor vine atât ca urmare a faptului că, după ce au stat cu toate magazinele închise o lună şi jumătate, în loc de o lună, cât li s-a spus iniţial, acum iar trebuie să închidă, deşi nici măcar nu au fost anunţaţi în prealabil.

“Am vorbit ieri la Primărie, ni s-a spus clar că se va lucra pe tronsoane, că vom putea să ţinem deschise magazinele, pentru ca azi, la amiază, să vină muncitorii firmelor care lucrează aici şi să închidă total accesul în piaţă, cu garduri de fier. Culmea e că imediat după aceea au luat pauză, ca pentru a ne face în ciudă. Clienţii stăteau la gard şi nu erau lăsaţi să treacă, iar ei stăteau tolăniţi şi trăgeau la măsea. E o bătaie de joc din partea firmelor care lucrează aici, pentru că puteau închide doar pe porţiunea în care lucrau, nu peste tot, să ne blocheze şi nouă activitatea”, a declarat unul din comercianţii nemulţumiţi.

 

Accesul în Piaţa Mică, blocat timp de trei zile

Într-adevăr, la intrarea în Piaţa Mică (dinspre strada Universităţii) au fost instalate garduri metalice, care blocau orice acces, în vreme ce pe laterale, poliţiştii comunitari opreau pe oricine dorea să treacă, în vreme ce de partea cealaltă, comercianţii priveau neputincioşi cum activitatea le este din nou perturbată. În acest timp, o echipă de muncitori s-a apucat de treabă din celălalt capăt la pieţei, la o distanţă considerabilă.

O altă nemulţumire a comercianţilor e legată de faptul că au fost puşi să plătească chirie şi pentru perioada în care au ţinut magazinele închise, deşi li s-a spus că vor fi scutiţi de la plată pentru o lună.

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc a declarat că a fost anunţat de închiderea pieţei, pentru o perioadă de două zile şi jumătate, cât va dura operaţiunea de betonare a aleii principale.

“Nu noi impunem firmelor ce să facă, ci consultantul proiectului ISPA, prin care au fost aduse aici reţelele de apă şi canalizare. Înţeleg că e un disconfort pentru comercianţi, ar fi trebuit să li se spună şi lor sau să stabilească o modalitate de lucru, de comun acord. Important e că tot ei au de câştigat de pe urma acestor lucrări, pentru că vor beneficia şi de apă, şi canalizare, iar culoarul de trecere va fi refăcut complet”, a spus Viorel Seredenciuc.

Accesul pe aleea comercială a Pieţei Mici va fi redeschis la finalul săptămânii, după ce se va usca suprafaţa betonată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aleea comercială din Piaţa Mică, închisă abuziv.
 Vizualizări articol: 2546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aleea comercială din Piaţa Mică, închisă abuziv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei