Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decont

Apartamentele celor cu datorii la apa rece, scoase la licitaţie

Câmpulungenii încep să îşi piardă casele din cauza datoriilor. Nu din cauza dobânzilor bancare şi a crizei financiare mondiale, ci din cauza datoriilor istorice la apă rece.

Viceprimarul Mihăiţă Negură a comunicat oficial Consiliului Local al municipiului că din această lună vor fi scoase la licitaţie apartamente ale datornicilor. Potrivit afirmaţiilor sale, „este absolut regretabil, dar pur şi simplu oamenii nu înţeleg şi toate metodele noastre de soluţionare amiabilă au eşuat”.

În localitate există persoane care nu au plătit facturile la apă rece ani în şir şi nici nu dau vreun semn că o vor face, deşi, potrivit afirmaţiilor viceprimarului, nu toate au venituri reduse.

Din această cauză Direcţia de Servicii Publice, subordonată Primăriei, are dificultăţi financiare. De altfel, datoriile în discuţie ale localnicilor sunt atât de vechi, încât furnizorul faţă de care s-au făcut, Direcţia de Servicii Publice, nici nu se mai ocupă acum de apa rece din localitate.

În prezent, furnizorul de apă în municipiu este SC ACET SA Suceava, care la rândul său are mari probleme în recuperarea banilor de la populaţie şi ar putea recurge la alte executări silite în viitor. Deocamdată este vorba de vânzarea a cel puţin 3 apartamente, doar de datornicii cei mai vechi, cei ai Direcţiei de Servicii Publice.

Viceprimarul Negură ne-a mai comunicat că înainte de a se lua această decizie dură, autorităţile locale nu s-au limitat doar la trimiterea de somaţii de plată, ci au încercat chiar metode flexibile şi comode pentru datornici, precum reeşalonările la plată pe perioade lungi.

„În cazul celor care nici astfel nu au vrut să îşi dovedească măcar buna credinţă prin achitarea lunară a unei sume mici din datoria totală, nu avem ce face, trebuie să luăm măsuri radicale, pentru că altfel toată lumea va considera că poate consuma fără să plătească şi nu se ajunge nicăieri astfel”, a spus viceprimarul câmpulungean.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele celor cu datorii la apa rece, scoase la licitaţie.
 Vizualizări articol: 1752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apartamentele celor cu datorii la apa rece, scoase la licitaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ar fi o solutie trimis de
( 4 nov 2008, 13:54:46
sa fie contorizate separat apartamentele,ca la gaz metan si energie electrica. Intre societatea care distribuie apa potabila si consumatorul casnic sa fie semnat un contract individual,in care sa fie stipulate conditiile de plata si parametrii de calitate a apei. Pentru ca eu cumpar apa de baut cu sticla de ani de zile si nu mi se pare corect sa platesc apa menajera( caci asa e apa care ajunge in blocul in care locuiesc) la pret de potabila. Nu mi se pare corect nici sa se intrerupa furnizarea apei pe motiv de neplata a vecinilor.
2.   Re trimis de
( 4 nov 2008, 18:25:30
Unde esti tu Ceausescule !

Care stie sa-mi spuna : cate apartamente au fost scoase la vanzare in "epoca de aur" din cauza neplatii facturii de apa calda , gaz .....etc ?

...dupa ce ne-au vandut tara.....vand si casele bietilor oameni .

Care este cauza neplatii facturii ? o fi din rea credinta ?

Dati un raspuns .....tare bine ar fi daca va raspunde cineva care este responsabil pentru ceea ce se intampla in tara asta .

Sa traiti bine ! .........in strada

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei