Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 nov 2008 - Anul XIII, nr. 258 (3939)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Lucrări stopate

Racordarea la reţeaua de gaz a Centrului Comercial Galeria, întreruptă de un grup de nemulţumiţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Lucrările de extindere a reţelei de distribuţie a gazului metan către Centrul Comercial Galeria, situat la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni, au fost sistate ieri, după ce mai mulţi oameni care locuiesc în zonă au ieşit în stradă şi nu le-au mai permis muncitorilor să-şi continue activitatea. Oamenii spun că au construit conducta de gaz metan din banii lor şi că li se pare normal ca cei care doresc să se racordeze să plătească o anumită sumă de bani.

„La nivelul anului 2002 am plătit peste 2 miliarde de lei vechi. Nu suntem împotriva extinderii reţelei, dar avem două condiţii. Una este să fim despăgubiţi, iar a doua să primim asigurări că presiunea gazului nu va scădea după ce vor apărea şi alţi consumatori”, a spus Gheorghe Zaharia, unul dintre oamenii care locuiesc pe dealul Traian Ţăranu.

În plus, nemulţumiţii susţin că nu există aprobări pentru a se efectua lucrări pe strada Traian Ţăranu, ci doar pe strada Sofia Vicoveanca.

„Vom bloca lucrările în continuare, până ni se vor satisface revendicările. Conducta este proprietatea noastră şi ni se pare normal să existe şi acordul nostru pentru orice lucrare”, a completat Ion Munteanu.

 

E.ON Gaz Distribuţie: „Nu este necesar acordul proprietarului”

Pe de altă parte, reprezentanţii E.ON Gaz Distribuţie spun că oamenii nu au dreptate şi că există toate avizele pentru executarea lucrării.

„Pentru a face posibil accesul la sistem al solicitantului (n.r. – Galeria Fajos) a fost necesară extinderea reţelei de distribuţie în baza unui contract de cofinanţare încheiat între E.ON Gaz Distribuţie şi Galeria Fajos. Extinderea de reţea, astfel executată, trebuie racordată, în amonte, la reţeaua de gaz existentă. Potrivit adresei nr. 63/10.01.2005 emisă de  Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale, actualmente Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, în cazul unor asemenea extinderi a reţelei de distribuţie a gazelor naturale nu este necesar acordul proprietarului de tronson din amonte, solicitantul de acces neavând obligaţia de plată a vreunei despăgubiri faţă de acesta”, a fost răspunsul oferit de biroul de presă al E.ON Gaz Distribuţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Racordarea la reţeaua de gaz a Centrului Comercial Galeria, întreruptă de un grup de nemulţumiţi.
 Vizualizări articol: 722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 6 voturi
Racordarea la reţeaua de gaz a Centrului Comercial Galeria, întreruptă de un grup de nemulţumiţi2.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei