Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 sep 2008 - Anul XIII, nr. 206 (3887)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prieten al României

A mers pe jos 1.950 km pentru a ajunge la Festivalul “Cântecul Cetinii”

Timp de două zile,  în comuna Dorna Arini s-a desfăşurat Festivalul “Cântecul Cetinii”, care a constat în muzică, voie bună şi schimburi culturale.

Despre importanţa festivalului, Ioan Moraru, primarul comunei Dorna Arini, a declarat că „este  normal ca o dată pe an, după atâta trudă, să avem sărbătoarea satului, să ne întâlnim împreună, prieteni, fraţi, vecini, invitaţi, locuitori ai comunei plecaţi în toate colţurile lumii, oaspeţi de peste hotare şi din ţară. Să dea Dumnezeu ca ecourile acestui festival să se audă atât în ţară, cât şi peste hotare”.

El a mai precizat că pentru acest festival, Pierre Parent a plecat pe jos, din Belgia, din localitatea Vitrival, cu care Dorna Arini are relaţii de colaborare, a parcurs 1.950 km în alergare uşoară şi în 26 august a ajuns  la ediţia a XII-a a Festivalului “Cântecul Cetinii”, una dintre cele mai longevive manifestări rurale din Bazinul Dornelor.

 

Pierre Parent de Vitrival, un mare admirator al României

Pierre Parent de Vitrival este profesor de dansuri româneşti şi un mare admirator al României. Tainele dansului Bucovinean le-a învăţat în urmă cu câţiva ani, de la învăţătorul din Dorna Arini, Florin Lateş, instructorul Ansamblul Folcloric “Brăduleţul”. Atunci s-a legat şi o strânsă prietenie între ansamblul dornean şi Ansamblului “Vitrifolk” din localitatea Fosses de Ville-Vitrival, formaţie condusă de Perre Parent, care are în repertoriul său şi câteva dansuri populare româneşti.

Pierre Parent s-a pornit din Vitrival pe 22 iunie la ora 10 şi a sosit la Vatra Dornei pe 25 august în jurul ore 17, distanţa de 1.950 km dintre cele două localităţi fiind parcursă în 65 de etape de câte aproximativ 30 de km.

“Noi venim la Dorna Arini în fiecare an, din 2004, pentru acest festival cu grupul nostru. Cei din Dorna Arini au venit la noi, în Belgia, iar acest schimb cultural a devenit o tradiţie. Motivul pentru care am ţinut să ajung la Dorna Arini este Festivalul “Cântecul Cetinii”. Sunt fericit că am venit aici, pentru că avem deja multe prietenii aici, la Dorna Arini, între membrii formaţiei noastre şi locuitori de aici”, ne-a spus Perre Parent.

 

Programul festivalului

Sâmbătă, pe scena de pe terenul de sport au evoluat Călin Brăteanu, solistul formaţiei sucevene Record, formaţia Datina şi grupul de umor Spitalul 9, seara încheindu-se cu o discotecă în aer liber.

Spectacolul de duminică a fost deschis de Fanfara municipală din Vatra Dornei, startul petrecerii, care a durat până aproape de miezul nopţii, fiind dat câteva minute mai târziu de deputatul Dumitru Pardău şi primarul Ioan Moraru. Au evoluat şi au primit apaluzele spectatorilor Ansamblul Folcloric „Brăduleţul” din Dorna Arini, Ansamblul “Dorna Dorului” Vatra Dornei, Andreea Chisăliţă, Ansamblul „Străjierii Bucovinei” din Pojorâta, Ansamblul “Sărata galbenă” din Republica Moldova, Marius Zgâianu, Irina Loghin, Laura Haidău, surorile Kiş, Lorena.

Stelian Borhan

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A mers pe jos 1.950 km pentru a ajunge la Festivalul “Cântecul Cetinii”.
 Vizualizări articol: 851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A mers pe jos 1.950 km pentru a ajunge la Festivalul “Cântecul Cetinii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ----- trimis de
( 2 sep 2008, 23:33:49
I-TI MULTUMIM MONITORULE PENTRU INFORMATIIE . A-I FOST PROMT ,PESTE TREI ZILE ERA CAM TIRZIU .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei